'Ekmek üretiminde ekşi maya kullanıyoruz'

'Ekmek üretiminde ekşi maya kullanıyoruz'
Ekmekleri homojen olarak son teknoloji ile üreten Mutluerler, 60 yıl öncesinden devam ettirdiği ekşi maya kültürünü halen devam ettiriyor.

Ekmekleri homojen olarak son teknoloji ile üreten Mutluerler, 60 yıl öncesinden devam ettirdiği ekşi maya kültürünü halen devam ettiriyor. Ekmeklerdeki doğallığı ve kaliteyi kendi hazırladıkları birinci sınıf un karışımına borçlu olduklarını belirten Nazım Mutluer, hazır karışım unlarla üretim yapılmaması gerektiğini belirtti.

Türkiye’de çeşit ve endüstriyel ekmek çeşitlerinde ekşi maya kullanan nadir firmalardan olan Mutluerler, buğdayın en değerli kısmı olan rüşeymini de yıllardır ekmeklerinde kullanıyor. Rüşeyminin 1 ton buğdaydan 1 kilogram kadar elde edilebildiğini belirten Mutluerler Genel Müdürü Nazım Mutluer, “Rüşeym A, E, B1 ve folik asit açısından oldukça zengindir.  Ekmeklerimizde katkı maddesi kullanmamakta olup kaliteli hammaddeler tercih ettiğimiz için sağlıklı ürün spektrumuna sahibiz. Ayrıca ekmek üretiminde de hazır karışım unları kesinlikle kullanmıyoruz. Ekmek yapımında hazır un karışımları kullanmıyoruz. Çavdar ekmeği gibi spesifik ekmek üretimlerinde çoğu firma hazır karışım unları tercih ederek üretim yapmaktadır. Mutluerler olarak biz ürünlerimizi direk üreticiden temin ettiğimiz razmol, kepek, çavdar gibi içerik unlarını harmanlayarak kendi karışımımızı oluşturuyoruz. Bu karışımı da tamamen ekşi mayalı üretiyoruz” diye konuştu.

nazim-mutluer.jpg

“DOĞAL OLMAYAN ÜRÜNLERE FİRMAMIZDA YER VERMİYORUZ”

Mısır ekmeği tüketiminin oldukça fazla olduğuna değinen Mutluer, “Biz mısır ekmeğini çok satmamıza rağmen mısırlar GDO’lu olduğu için 5 yıl önce satışını durdurduk. Daha sonradan tamamen doğal ve bizim tohumlarımızla üretilen mısır arayışına girdik. Beyşehir yöresinde gölün etrafındaki köylerde yetişen yüzde yüz doğal mısırları bulmuş olup mısır teminimizi o yöreden sağlıyoruz. Oradan aldığımız mısırları burada değirmenlerde un haline getirerek tamamen doğal mısır unumuz ile zeytinyağlı mısır ekmeklerimizi yapıyoruz. Mutluerler olarak doğal olmayan ürünlere firmamızda yer vermiyoruz” ifadelerini kullandı.

haber-manset-foto.jpg

“KUŞAKTAN KUŞAĞA KONYA’YA HİZMET EDİYORUZ”

Günlük en yüksek kapasitede ekmek üreterek Konya’da üretim anlamında tek olduklarını vurgulayan Mutluer, “Zincir marketler başta olmak üzere birçok markete ekmek ve sanayilerdeki birçok kuruma da paketli ekmek temini sağlamaktayız. Bizler nasıl ki 6. kuşak olarak dedelerimizin mesleğini sürdürüyorsak, bünyemizde atalarının mesleğini devam ettiren ve hâlihazırda firmamızda çalışan bizden daha çok firmamızı sahiplenen 2. ve 3. kuşak personellerimiz de var. Bizim bu iş ahlakımız samimiyetle bir araya gelerek sunulduğunda karşımızda babadan oğula devam eden müşteri kitlemize yansımaktadır. Yıllardır gelen ve değerini kaybetmeyen Mutluerler, kuşaktan kuşağa Konya’ya devamlı hizmet ediyor” şeklinde konuştu.

2.jpg

ASIRLIK HİZMET

Yüzyılı aşkın süredir Konya’ya hizmet veren Mutluerler, gelişen teknoloji ile birlikte sektöre öncü oluyor. Mutluerler’in tarihi hakkında bilgi veren Nazım Mutluer, “1900’lü yıllar başında dedemiz Müteahhit Kara Mehmet Bey buğday ve gıda ticaretine girmiştir. Ardından, dedemiz Nazım Mutluer 1950’li yıllarda tarihi Selimiye fırını ile sektöre giriş yapmıştır. 1960’ların sonunda o zamanların Konya’sında en bilinen fırın olan Cumhuriyet Ekmek Fabrikasını devralarak 2. Fabrikamızı açmış olduk. 1970’li yılların başında ise Ankara’da Mutlu ve Mutluoğlu Ekmek Fabrikasını açarak başkentimize de bu sektörde hizmet verme gururunu yaşadık. Ayrıca Silifke-Taşucu Başak Ekmek Fabrikası ile 5.üretim tesisimizi de ilave etmiş olduk. 1980’li yıllara gelindiğinde Selimiye, Cumhuriyet, Mutlu, Mutluoğlu ve Başak Ekmek fabrikalarını devrederek 1984’de kurulan Mutluerler Ekmek ve Gıda Sanayi çatısı altında tek fabrikada hizmet vermeye başladık. Bugün 250’nin üzerinde bayimiz ve kendimize ait 8 mağazamız mevcuttur. Türkiye’ye 10 yıl önce getirdiğimiz son teknoloji olan robot yazılımı ile full otomasyon sistemlerini kullanarak homojen bir şekilde ekmeklerimizi üretimimizi sağlıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.