Eksiklerin üstüne gidilecek

Eksiklerin üstüne gidilecek
Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçını tekrar tekrar izleyerek oyuncuların eksik yönlerini belirledi. Çalımbay, bu haftaki antrenmanlarda takım oyunundaki eksiklerin üzerine duracak

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında oynanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçını adeta ezberledi. Karşılaşmayı tekrar tekrar izleyen başarılı çalıştırıcı, oyuncularının takım oyunu ve bireysel performanslarını gözlemledi. Çalımbay, gözlemleri doğrultusunda bu hafta içinde eksik gördüğü noktaların üzerine gitmeyi planlıyor.

İLK ROTA POZİSYON ALMA

Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında duran toptan 2 gol yiyen Konyaspor’da, çalışılacak ilk nokta burası olacak. Sezon öncesi Hollanda kampında duran topta hücum ve savunma çalışan yeşil-beyazlılar, ilk resmi sınavında savunma noktasında sınıfta kalmıştı. Teknik patron Rıza Çalımbay, bu hafta talebelerine bu konu üzerinde uyarılarda bulunarak daha geniş kapsamlı bir çalışma yaptıracak.

OYUN KURGUSU

Rıza Çalımbay, oyun kurgusunda da eksik noktalar belirledi. Deneyimli çalıştırıcı orta alanda pozisyon gelişimi noktasına takıldı. Oyuncularından daha basit oynamalarını isteyen Çalımbay, takımın daha sık ve daha sağlıklı ataklar geliştirmesi yönünde orta alanda görev yapacak oyuncularına uyarılarda bulunmaya başladı.

KADRO TAM DEĞİL

Konyaspor sezonun ilk maçından galip ayrılsa da, oyun anlamında sistemi tam olarak benimseyemediğini gözler önüne serdi. Özellikle orta alanda ciddi eksiklik yaşayan yeşil-beyazlılarda, teknik patron Rıza Çalımbay’ın 8 numara bölgesine takviye istiyor.

Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.