Ekvador'daki depremler

Ekvador'daki depremler
GEA Arama Kurtarma ekibinin, deprem bölgesinde çalışmalara başladığı belirtildi

İSTANBUL (AA) - GEA Arama Kurtarma ekibinin, Ekvador'daki deprem bölgesinde çalışmalara başladığı bildirildi.

GEA'dan yapılan yazılı açıklamada, 16 Nisan 2016 günü yerel saat ile 18.58'de gerçekleşen 7.8 şiddetindeki depremin ardından Ekvador resmi kurumlarından gelen davet üzerine yola çıkan arama kurtarma ekibinin, medikal ve insani yardım çalışmaları yapmak, bölgedeki gönüllü ekiplerin koordinasyonuna destek vermek üzere Portoviejo şehrine ulaştığı belirtildi.

AFAD'ın bilgisi dahilinde Türk Hava Yolları ve Avianca Havayolu iş birliğiyle bölgeye ulaşan ekibin, bölgedeki resmi ve gönüllü ekiplerle çalışmaya başladığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kriz masası tarafından ekibimize Rocafuerte ve Tierras Amarillas kasabası ve çevresindeki ulaşılmamış köylerde koordinasyon görevi verilmiştir. İnsani yardım ve medikal destek vermek üzere mobil bir klinik oluşturulmuştur. Depremden en çok etkilenmiş bölgelerin başında gelen Portoviejo'da resmi ekipler tarafından ulaşılmamış kasaba ve köylerde şu ana kadar 460 aileyi destekleyen GEA ekibi, 125 kişiye tedavi hizmeti vermiştir."

Açıklamada, geçen yıl Ekvador Afet ve Acil Durum Başkanlığı'na, "deprem ve acil durum" konusunda eğitim veren GEA gönüllülerinin, depremden hemen sonra bölgeye davet edildiği belirtildi.

Ekvador'daki depremler

Ekvador'daki depremler

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.