Elazığ'a Doku Kültürü Laboratuvarı ve Serası

Elazığ'a Doku Kültürü Laboratuvarı ve Serası
Fırat Üniversitesi yerleşkesinde uygulanacak projenin amacı, endemik türler ile nesli tehlike altında olan bitkileri çoğaltılmak

ELAZIĞ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tür Koruma Eylem Planları Uygulaması Projesi kapsamında Elazığ'da Doku Kültürü Laboratuvarı ve Serası kuracak.

Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü Elazığ Şubesinden yapılan açıklamada, Fırat Üniversitesi (FÜ) yerleşkesinde oluşturulacak Doku Kültürü Laboratuvarı ve Serası'nın inşaatına başlanıldığı belirtildi.

Türkiye'de ilk olacak seraya ait harcamaların Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçesinden karşılanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu çalışmayla ülkemizdeki endemik türler ve nesli tehlike altında olan bitkilerin devamlılığı ve çoğaltılması planlanmaktadır. Ayrıca biyolojik çeşitliliğimizin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına önemli katkılar sunması hedeflenmektedir. Söz konusu işin bu yılın sonuna kadar tamamlanarak hizmete verilmesi planlanmaktadır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.