Elazığ'dan Suriye'ye 11 tır insani yardım gönderildi

Elazığ'dan Suriye'ye 11 tır insani yardım gönderildi
AK Parti Elazığ İl Teşkilatı öncülüğünde Elazığ Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle toplanan 10'u un ve 1'i battaniye yüklü 11 tır, Suriye'ye uğurlandı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da insani yardım yüklü 11 tır, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

AK Parti Elazığ İl Teşkilatının başlattığı ve Elazığ Belediyesi ile hayırseverlerin de destek verdiği "Yardım elini uzat Halep ölmesin" kampanyası kapsamında temin edilen 11 tır yardım malzemesi, Küçük Sanayi Sitesi yanında bulunan tır garajına getirildi.

Uğurlama programında konuşan AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Suriye'de insanlık dramı yaşandığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye'nin bu dramı yaşayan mazlumlara sahip çıktığını söyledi.

3 milyon Suriyelinin Türkiye'de misafir edildiğini ve ülkelerinde huzur ortamı sağlanana kadar da bu insani tutumun devam edeceğini ifade eden Gürgöze, sınırın diğer yakasında bulunan yardıma muhtaç insanlar için de yardım kampanyalarının sürdüğünü belirtti.

Gürgöze, AK Parti Elazığ İl Teşkilatı olarak başlattıkları kampanya kapsamında toplanan yardım malzemeleri hakkında da şunları kaydetti:

"10 tır içerisinde 5 bin 300 çuval un ile 1 tır içerisinde de 3 bin 100 adet battaniye, 16 giyim kolisi, 100 çift ayakkabı, 103 mont ve 12 koli de ilaç göndereceğimiz malzemeler arasında yer almaktadır. Bu malzemelerimizi yolculadıktan sonra yarın sabah Cilvegözü Sınır Kapısı'na ulaştıkları takdirde biz de Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz ile birlikte orada bunları Kızılay'a teslim edeceğiz."

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz de AK Parti iktidarının Orta Doğu ve Türkiye'deki mazlumların değil tüm dünyadaki mazlumların sesi ve kulağı olmaya devam ettiğini belirterek, "Türkiye'deki Suriyelilere gösterilen yardım ve destek bunun en önemli göstergelerinden biridir. Elazığımız bu yardım ve destekleri en iyi yapan illerden biridir" dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk ise kampanyayı yürüten ve destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 11 tır insani yardım, konvoy halinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru hareket etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.