Eldeş Göleti ve Sulaması'nın inşaat sözleşmesi imzalandı

Eldeş Göleti ve Sulaması'nın inşaat sözleşmesi imzalandı
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "Yaklaşık 11,5 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edeceğimiz bu baraj sayesinde o bölgede tarım ile uğraşan vatandaşlarımızın gelirlerinde yıllık toplam 750 bin liralık artış sağlanacak"

ANKARA (AA) - Bartın'ın Ulus ilçesinde yapımı planlanan Eldeş Göleti ve Sulaması tesisi için inşaat sözleşmesi imzalandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yurt genelinde zirai alanlara sulama suyu sağlamak ve vatandaşların içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaların bütün hızıyla sürdüğü belirtildi.

Bartın'ın Ulus ilçesinde kamulaştırması tamamlanan Eldeş Göleti ve Sulaması tesisi için Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve firma yetkililerince inşaat sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

Projenin inşaatının tamamlanmasıyla bin dekar tarım arazisinin sulu tarıma açılacağı ve yöredeki yerleşim yerlerine yılda ortalama 117 bin metreküp içme ve kullanma suyu verileceği vurgulandı.

- "Gelirlerde 750 bin liralık artış"

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun projeye ilişkin değerlendirmelerine de yer verildi.

Projenin 2019'da tamamlanacağını aktaran Eroğlu, "Yaklaşık 11,5 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edeceğimiz bu baraj sayesinde o bölgede tarım ile uğraşan vatandaşlarımızın gelirlerinde yıllık toplam 750 bin liralık artış sağlanacak" ifadesini kullandı.

Ülke genelinde son 13 yılda yaptıkları yatırımlarla 41 milyon kişiye ilave içme suyu temin ettiklerine işaret eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ulus Eldeş'te inşa edeceğimiz bu göletle oradaki vatandaşlarımıza memba kalitesinde yıllık 117 bin metreküp su temin edeceğiz. Su, medeniyettir. Bu yüzden susuz yerleşim yeri bırakmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu proje, bütün Bartınlı vatandaşlarımıza hayırlı olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.