"Elektrik Dağıtım Sektöründe Çalışan Profili" paneli

"Elektrik Dağıtım Sektöründe Çalışan Profili" paneli
KONYA (AA) - Konya'da "Elektrik Dağıtım Sektöründe Çalışan Profili" paneli düzenlendi. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve Elektrik Dağıtım...

KONYA (AA) - Konya'da "Elektrik Dağıtım Sektöründe Çalışan Profili" paneli düzenlendi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneğince (ELDER) üniversitede tertiplenen panelde konuşan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Lütfi Can Başaran, üniversite olarak Türkiye'de ilk kez Enerji Yönetimi Bölümü'nü açtıklarını söyledi.

Enerji yönetiminin çok dinamik ve gelecek vaat eden bir sektör olduğunu belirten Başaran, "Enerji sektörü hukuku, mühendisliği ve işletmeyi ortak noktada buluşturan bir alan. Üniversitemizde sadece dağıtım şirketlerine değil, sektörün tüm alanlarına hakim olabilecek nitelikli personeller yetiştiriyoruz. Bu panelle gerçekleştirilen işbirliğinin gelecek dönemlerde yapılacak iş birliklerine öncü olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Meram Elektrik Dağıtım AŞ (MEDAŞ) Genel Müdürü Erol Uçmazbaş da panellerle öğrencilerin mezun olmadan tecrübe kazanmalarını amaçladıklarını söyledi.

Panelin moderatörlüğünü yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan da enerjinin öneminin gün geçtikçe daha da arttığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.