Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik
ANKARA (AA) - Elektrik dağıtım şirketleri tarafından dağıtım bölgelerindeki her bir tüketim noktası için belirlenen ve tüketim noktasının Piyasa...

ANKARA (AA) - Elektrik dağıtım şirketleri tarafından dağıtım bölgelerindeki her bir tüketim noktası için belirlenen ve tüketim noktasının Piyasa Yönetim Sistemine kaydı için de kullanılan münhasır bir kayıt kodu olan "tekil kod" uygulamasına geçilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, elektrik dağıtım şirketleri, dağıtım bölgelerindeki her bir tüketim noktası için belirledikleri ve tüketim noktasının Piyasa Yönetim Sistemi için de kullanılan münhasır kayıt kodu olan tekil koda geçecekler.

Görevli elektrik tedarik şirketleri, 1 Nisan 2016 tarihine kadar, faturalara tekil kod bilgisinin eklenmesine ilişkin çalışmalarını tamamlayacak ve söz konusu tarihe kadar rekabeti kısıtlayıcı veya engelleyici etki doğmaması için tekil kodun faturalarda yer alan bilgilerden türetilmesini sağlayacak.

Yönetmelikteki değişiklik ile ayrıca, elektrik kesme bildirimlerinde bulunan kesme tarihi, saati ve endeks değerinin yanı sıra mühür bilgilerine ve kesmeyi yapan çalışana ait sicil numarasına veya şirket tarafından belirlenen koda yer verilmesi zorunluluğu getirildi.

- Sabit tüketime ikili anlaşma olanağı

Kamu tüzel kişileri tarafından kullanılan veya kullandırılan reklam, ilan ve tanıtım amaçlı elektrik tesisleri ile kamu tüzel kişilerinin verdiği izin, ruhsat, lisans ya da belgeye dayalı olarak elektronik haberleşme hizmeti veya kamu güvenliği için kullanılan elektrik tesisleri gibi, sabit tüketimleri bulunan tüketicilerin talebi ve dağıtım şirketinin uygun görmesi halinde, tesisin kurulu gücü, çalışma saatleri ve varsa geçmiş dönem tüketimleri göz önünde bulundurularak, perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma imzalanması veya faturalandırma yapılabilecek.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.