Elektrikli ısıtıcılar 3 saatten fazla kullanılmamalı

Elektrikli ısıtıcılar 3 saatten fazla kullanılmamalı
Eskişehir'de elektrikli ısıtıcı satıcıları kış aylarında sıkça kullanılan cihazların prizde fazla sürede takılmamasını tavsiye ederken, 3 saatten sonra cihazın dinlendirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Eskişehir'de elektrikli ısıtıcı satıcıları kış aylarında sıkça kullanılan cihazların prizde fazla zaman takılmamasını tavsiye ederken, 3 saatten sonra cihazın dinlendirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Elektrikli ısıtıcılar, kış dönemlerinde vatandaşların ısınmak için tercih ettiği cihazlardan biri hale geliyor. Fakat bu cihazlar doğru hareket edilmediği yani doğru kullanılmadığı zaman zaman yangın gibi durumlara neden oluyor. Uzun vakit prizde takılı kalan elektrikli makinaların elektronik kısımlarında da arızalar oluşabiliyor.

iha-20231209aw094811-1.jpg

Elektrikli ısıtıcı satıcıları, cihazların kullanımı hakkında halka bazı önerilerde bulundu. Yaygın olarak satılan ısıtıcılardan uyuyan ısıtıcı denilen cihazların herhangi bir devrilme söz konusu olduğunda otomatik olarak kapandığını ifade etti. Özellikle elektrikli ısıtıcıların prizde takılı kalma zamanlarının ile ilgili önerilerde bulunan esnaf, cihazların dinlendirilerek kullanılmasını önerirken 3 saatten fazla prizde takılı kalmaması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.