Elektrikli otomobiller ulaşılabilir olacak

Elektrikli otomobiller ulaşılabilir olacak
Cumhurbaşkanı Kararı'yla, yüzde 10 özel tüketim vergisine tabi ve motor gücü 160 kilovatın altındaki elektrikli otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı.

Motor gücü 160 kilovatın (kW) altında ve yüzde 10 özel tüketim vergisine (ÖTV) tabi elektrikli arabalar için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya kadar yükseltildi.

Duruma ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla, yüzde 10 ÖTV oranına tabi olan söz konusu otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı.

Alınan bilgilere göre, böylece sadece elektrik motora sahip olup söz konusu matrah eşiğine giren araçlara daha düşük maliyetle araçların daha rahat refah seviyesine ulaşıp alınması bekleniyor.

Düzenlemeyle konvansiyonel yakıtla çalışan araçlara olan talebin egzoz gazı salımı bulunmayan araçlara yönelmesi teşvik edilirken, çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlanması sebepler arasında.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.