Elfatek artık Ar-Ge merkezi

Elfatek artık Ar-Ge merkezi
Daha önce robotik üzerine yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Elfatek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın endüstriyel elektronik sektöründe Konya’daki ilk Ar-Ge merkezi olarak belirlendi.

Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, gurur verici bu gelişmenin ardından araştırmalarındaki temponun daha yukarıya çıkacağını söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çeşitli sektörlerde Türkiye genelinde Ar-Ge merkezleri belirlerken, ilk kez Konya’dan da bir firma bakanlığın endüstriyel elektronik sektöründe Ar-Ge merkezi olma hakkını kazandı. İnsansız savunma sanayi alanında ciddi çalışmalar yapan Elfatek, bakanlığın Türkiye’deki 41, Konya’daki ilk Ar-Ge merkezi oldu. Ar-Ge merkezi olarak kabul edilmenin gurur verici olduğunu söyleyen Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, “İşimizi araştırma üzerine kurmuştuk. Bugüne kadar birçok ilke imza attık. Bakanlığın Ar-Ge merkezi olarak da bir zirveden başka bir zirveye geçtik” dedi.

İNOVATİF FİKİR ÜRETMELİYİZ

Firmalar için inovatif fikirlerin ilerlemenin aracı olduğunu belirten Düzgün, bundan sonrası için Konya adına da hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Düzgün, 18 kişilik Ar-Ge ekibiyle çalıştıklarını belirterek, “Uzun incelemelerin ardından endüstriyel elektronik sektöründe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Konya’daki ilk Ar-Ge merkezi olma hakkını kazandık. Ar-Ge merkezimizde mühendislerimiz, teknisyenlerimizden oluşan 18 kişilik bir kadromuz var. Ar-Ge merkezi olabilmek için birçok bileşenin bir araya gelmesi gerekiyor. Ciddi bir araştırmanın ardından bu özellik size veriliyor. 5 yıllık planlamamızı anlattık. Savunma sanayi için yapılabilecek insansız araçlarla ilgili çalışmalarımızı sunduk. Bunları öz kaynaklarımızla nasıl yapabileceğimizi ortaya koyduk” diye konuştu.

116 ÜLKEYE İHRACAT

116 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, markalaşma ve inovasyonda atılacak adımların Konya sanayisine bakış açısını da değiştireceğini söyledi. Kon-Çin imajından marka üreterek kurtulabileceklerini dile getiren Düzgün, şöyle devam etti: “116 ülkeye elektronik ürün ihraç ediyoruz. Bu Konya adına çok önemli bir rakam ve olgu. Bize yakıştırılan Kon-Çin imajından inovatif fikirler, marka üreterek kurtulabiliriz. Bunun zamanı geldi de geçiyor. Biz insansız savunma silahları ile bu konuya öncülük ettik diye düşünüyorum. Bu daha da geliştirilebilir. Hep beraber yapabiliriz bunu. Bunun için bilgiye yatırıma, bilgi üretmeye yönelmeliyiz.”

(Haber: Ulaş İnbaşı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.