"Emek" Konulu Kısa Film Yarışması

"Emek" Konulu Kısa Film Yarışması
HAK-İş Konfederasyonunun kısa film yarışması bu yıl "Emek" sloganıyla düzenlenecek

İş Konfederasyonunun kısa film yarışması bu yıl "Emek" sloganıyla gerçekleştirilecek.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, üçüncüsü düzenlenecek yarışma için başvuruların 30 Eylül'de sona ereceği ve bu yılki özel temanın "Emek" olacak.

 

Kurmaca, canlandırma ve deneysel dalında 10 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmaları değerlendirilecek. Her üç kategori için ortak birinci, ikinci ve üçüncü çalışmalar seçilecek.

Birinci seçilen filme 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 2 bin 500 lira ödül verilecek. Özel ödüle layık görülen yapıt 2 bin 500 lira ile ödüllendirilecek.

En iyi erkek ve kadın oyuncu, en iyi yönetmen, senaryo, kurgu, müzik ve görüntü dallarında ödül ile özel tasarlanan ödül plaketinin takdim edilecek.

Başvurularla ilgili bilgiler "www.hakiskisafilm.org" adresinden elde edilebilecek.

Ödüle değer bulunan sanatçı, yapım ve destekçiler, 22 Ekim'de Hak-İş Konfederasyonu'nun 39. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamındaki törenle ödüllerini alacak.

-"Fotoğraf dalında da ödül vermeyi amaçlıyoruz"

Açıklamada, HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın da görüşlerine yer verildi.

Konfederasyonun savunduğu ilkelerin film dünyasında da karşılık bulması için bu yarışmanın her yıl düzenlenmesine karar verdiklerini belirten Arslan, "Kısa film yarışması ile emeği bilgi, sanat ve kültürle buluşturmayı, insan emeğinin sanatsal alandaki çalışmalarına bir farkındalık kazandırmayı amaçlıyor ve bu amaca emin adımlarla ulaşıyoruz. Yürüttüğümüz çalışmaları gelecek yıllarda uluslararası boyuta taşımayı ve fotoğraf dalında da ödül vererek çeşitlendirmeyi amaçlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.