Emekli bayram ödemesi ne zaman yapılacak?

Emekli bayram ödemesi ne zaman yapılacak?
Sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş ve üstü vatandaşların maaş ödemeleri evlerinde yapılmaya başlandı. PTT üzerinden evde emekli maaşı alacakların e-Devlet aracılığıyla başvuru yapması gerekirken 155 ve 156'yı arayarak emniyet güçlerinden ve sosyal ..

Sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş ve üstü vatandaşların maaş ödemeleri evlerinde yapılmaya başlandı. PTT üzerinden evde emekli maaşı alacakların e-Devlet aracılığıyla başvuru yapması gerekirken 155 ve 156'yı arayarak emniyet güçlerinden ve sosyal yardım kurumlarından destek alınması da mümkün. Peki emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Evden emekli maaşı nasıl alınır? İşte evden emekli maaşı alma adımları…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

BAĞKUR EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

4b Bağ-kur ve Emekli Sandığı kapsamında olanlar 11 Nisan

SGK EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK

4a SGK kapsamında olanlar tahsis numarasının son rakamına göre ödemeler gerçekleştirilecek.

Tahsis numarasının son rakamı 17, 18, 19 olanlara 7 Nisan,

Tahsis numarasının son rakamı 20, 21, 22 olanlara 8 Nisan,

Tahsis numarasının son rakamı 23, 24 olanlara 9 Nisan,

Tahsis numarasının son rakamı 25, 24 olanlara 10 Nisan’da emekli bayram ikramiyeleri yatırılacak.

 

EVDEN EMEKLİ MAAŞI ÖDEMESİ NASIL ALINIR?

Emekli maaşının eve teslim edilmesi için şu adımlar izleniyor:

  • Valilik veya kaymakamlığa başvuru
  • Maaşın yetkili görevliye teslimi
  • Emekli maaşın sahibine evinde teslimi

65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlar evde ödeme/Havale-EFT talimatı konusundaki taleplerini valilik ve kaymakamlıklara 112, 155 ve 156 numaralı telefonlar aracılığıyla iletiyor.

Şubede iletilen talimata istinaden müşteri hesabından yetkili kamu görevlisine ödeme yapılıyor. İşlem tutarı kendisine teslim edilen banka görevlisi ile yetkili kamu görevlisi müşterilere işlem tutarı teslim ettikten sonra, ödemelerin yapıldığına dair tutanağı ilgili banka şubesine teslim ederek süreci tamamlıyor.

Müşterinin adresinde bulunamaması halinde tutar yetkili kamu görevlisi tarafından Banka şubelerine iade ediliyor. Sürece ilişkin olarak kullanılacak olan formlar ve süreç bilgiler söz konusu banka şubeleri ve PTT ile paylaşıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum