Emekli Maaşından Yapılan Kesinti Yasal Değil

Emekli Maaşından Yapılan Kesinti Yasal Değil
Bir çoğumuzun farkından bile olmadığı, takip etmediği veya takip edilse dahi ay ay değişen emekli maaşından yapılan kesintilerin yasal olmadığı açıklandı.

Bir çoğumuzun farkından bile olmadığı, takip etmediği veya takip edilse dahi ay ay değişen emekli maaşından yapılan kesintilerin yasal olmadığı açıklandı. Emekli maaşı alanları ilgilendirecek ayrıntı herkesi şoka uğrattı. Emekli maaşı kesintileri yasal değil mi? Ülkemiz emeklilerinin maaşlarından alınan kesintiler sürekli farklılık gösterirken, birçok emeklinin bilmediği, belki de takip bile etmediği bu kesintilerin yasal olmadığı anlaşıldı. Çoğu zaman ciddi rakamlara ulaşan ve aslında en önemli hususlardan biri olan emekli maaşı kesintileri yasal değil. Peki, emekli maaşı kesintisi bulunanlar hakkını nasıl savunacak? Emekli kişinin izni olmadan bankaların para kesintisi yapması, para aktarması ve hesabı mevduat hesabı gibi kullanması yasal değildir. Bununla birlikte emeklilerin aylık ödenekleri haczedilemez. Yani kişinin borcundan dolayı maaşının bir kısmına el konulması gibi durumlar aslında yasal işlemler değiller. Emekli maaşından kesinti yapılabileceğine dair var olan kanun sadece SGK nezdinde doğan alacakların haczine izin veriyor. Bu haciz miktarı da maaşın dörtte birlik kısmını geçemiyor. Yani SGK dışında diğer borçlarından dolayı aylık ödeneğinin bir kısmına el konulan ya da maaşından kesinti yapılan emeklilerin bu duruma müdahale etmesi mümkün. Böyle bir durumla karşılaşan ve hakkını aramak isteyen emeklilerin icra tetkik merciine başvurmaları önerilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.