Emekli memur 13 kütüphane kurdu

Emekli memur 13 kütüphane kurdu
Kütahya'da, kütüphanecilikten emekliye ayrılan Aktürk, çok sevdiği işiyle uğraşmayı sürdürerek bağışçılardan topladığı kitaplarla 13 okulda kütüphane oluşturdu

Kütahya’da emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk, bağışçılardan topladığı kitaplarla kentteki 13 okulda kütüphane kurdu.

Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğine olan aşkını emekli olduktan sonra da sürdürdüğünü söyledi.

Çalıştığı kurumdan 1986'da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geçtiğini ve kurum bünyesinde kütüphaneci olarak çalıştığını belirten Aktürk, şöyle konuştu:

"Okumayı ve kitapları çok seviyorum. Kütüphanecilik işini çok sevdim. Emekli olduktan sonra da bu işe devam ettim. Okullarda kütüphane oluşturmak için gönüllü bağışçılardan kitap topladım. İl dışından ve Kütahya'dan birçok kişi kitap desteğinde bulundu. Hala da kitap yardımları devam ediyor. Evlerde 'okuyanı kalmadı' denilen kitapları gün yüzüne çıkarıyoruz. Köprü vazifesi yapıyorum. Vatandaştan aldığım kitapları okullara taşıyorum. Bu işi dört dörtlük bir kütüphane kurmak kaydıyla yapıyorum. Kütüphaneleri 40 binin üzerinde kitapla oluşturduk. Bu az bir sayı değil. Kitapları en güzel şekilde değerlendirmeye almanın mutluluğunu yaşıyorum."

Aktürk, geleceğin teminatı gençler için bir şeyler yapmayı amaçladığını anlattı.

Allah'ın, Kur'an-ı Kerim'de ilk emrinin "oku" olduğunu hatırlatan Aktürk, bu doğrultuda hareket etmeye çalıştığını dile getirdi.

Gençlerde okuma alışkanlığının artmasını istediğini vurgulayan Aktürk, "Bunu da bu kütüphane faaliyetleriyle başardığımıza inanıyorum. Bu konuda herkesin elini taşın altına koymasını istiyorum. Zeki Aktürklerin çoğalmasını istiyorum." dedi.

- "Çok fedakarca çalıştı"

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hamdi Sarıöz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okumaya büyük önem verdiklerini söyledi.

Sarıöz, şunları kaydetti:

"Okullarımızda son zamanlarda kütüphane sayısı artmakta. Kütüphanelerin oluşturulmasında bize emek ve desteklerini esirgemeyen emekli kütüphane memurumuz Zeki Aktürk Bey çok fedakarca çalışmakta. Okullarımızda oluşturulan kütüphaneleri bizler işbirliği içerisinde yapıyoruz. Bizim talebimiz böyle gönüllü insanlarımızın çoğalması, öğrenci ve halkımızın kitapla buluşmalarını sağlamaktır. Biz bunu istiyoruz. Zeki Bey'in yapmış olduğu işler, büyük işlerdir. Kendisine bu anlamda teşekkür ediyoruz."

Öte yandan, Çamlıca Mahallesi'nde atıl vaziyetteki bir hamamın kütüphane olarak hizmet vermesi için yoğun gayret gösteren Aktürk'e mahalle sakinleri ve öğrenciler minnet duygularını ifade etti.

Çamlıca Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi İrem Nur Çavdar, mahallelerine kütüphane açılmasının derslerine büyük fayda sağladığını, kütüphanenin açılmasına vesile olan Aktürk'e, eski okul müdürü Erdoğan Beytar'a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.