Emekli Müftü Mustafa Çınar vefat etti

Emekli Müftü Mustafa Çınar vefat etti
Emekli Müftülerden Konya Bozkır Dereli Mustafa Çınar vefat etti

Emekli Müftülerden Konya Bozkır Dereli Mustafa Çınar yaşamını yitirdi. Uzun yıllar Beypazarı, Elmadağ ve Kulu'da Müftülük yapan ve son olarak Konya Merkez Vaizliğinden emekliye ayrılan Mustafa Çınar’ın vefatı üzüntüye sebep oldu.

Vefatı sosyal medyadan paylaşan Mehmet Emin Parlaktürk ise şu notu düştü: "Onlar ki, kendilerine bir musibet dokunduğu zaman: “Bizim bütün varlığımız Allah’ındır ve biz ancak O’na dönüyoruz” derler. İnnâ lillahi ve innâ ileyhi raciûn. Uzun yıllar Beypazarı, Elmadağ ve Kulu İlçelerinde Müftülük yapan ve son olarak Konya Merkez Vaizliğinden emekliye ayrılan Mustafa Çınar'ın vefatıyla hüzünlendim. Kendisini yakından tanıdığım merhum Hocamız, aynı zamanda son asır ulemasından Tevfik Bilge'nin talebesi ve İsa Hocanın da oğluydu. Ayrıca, Konya'nın tanınmış iş adamlarından Mahir Çınar'ın da babası olur."

Mahir Gıda'nın Sahibi Abdurrahman Mahi Çınar'ın da babası olan Mustafa Çınar, bugün öğle namazına müteâkip Kurtuluş Mezarlığı'nda namazı kılındı ve Kurtuluş Mezarlığı'na defnedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.