Emeklilerin gözü bugünkü kabine toplantısında: Emekli maaşları ne kadar olacak?

Emeklilerin gözü bugünkü kabine toplantısında: Emekli maaşları ne kadar olacak?
Emekliye ek zam ve SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı bugün Kabine Toplantısı sonrası belli olacak.

Emekli zammı belli oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Kabine Toplantısı sonrası emekliye ek zam ve kök zammı zammı için iyileştirme rakamlarını açıklayacak. Bakan Mehmet Şimşek ve Bakan Vedat Işıkhan SSK, Bağ-Kur emekli zammı ile memur emeklisi arasında toplu sözleşme kaynaklı oluşan yüzde 11,68'lik zam farkı için çalışma yaptı.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Yaklaşık 1 aylık aradan sonra Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında emekliye ek zam ve SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ana gündemiyle toplanıyor. Kabine Toplantısı'nın bugün saat 14:00-15:00 sularında Külliye'de başlaması bekleniyor.

Emekli zammı düzenlemeleri için Bakan Vedat Işıkhan teknik, Bakan Mehmet Şimşek de bütçe çalışmasını gerçekleştirdi. Kabine'de yaklaşık 16 milyon vatandaşı ilgilendiren emekliye refah payı düzenlemesi için 2 Bakan sunum yapacak. Emekliler için bütçe sınırları sonuna kadar zorlanacak. Düşük gelir grubu gözetilecek. Rakamlar konusunda son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

erdogan-2-1-scaled.jpg

EMEKLİYE EK ZAM TARİHİ

TÜİK'in Aralık ayı enflasyon oranını duyurması sonrası SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi için zam oranı belli oldu. Buna göre SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57 olurken, yüzde 29,78'lik enflasyon farkı ve yüzde 15'lik toplu sözleşme ile beraber memur ve memur emeklisi zam oranı yüzde 49,25 oldu. İki emekli grubu arasında oluşan yüzde 11,68'lik zam farkının giderilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışma yapıldı.

Emekli kök maaş zammı ve en düşük emekli maaşı olmak üzere 2 düzenleme yapılması bekleniyor. Yeni yılın ilk Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18:00-19:30 arasında düzenlemenin detaylarını açıklaması bekleniyor.

emekli-maasi-ws3o-cover-jpg.webp

AK PARTİLİ GÜLER MECLİS'E SUNDU

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye zam düzenlemelerin de içinde olacağı yasa teklifini hafta başında Meclis'e sundu. TBMM bugün çalışmalarına başlıyor. Ayrıca bu kanun teklifinin içerisinde asgari ücrette devlet desteğinin 700 TL'ye çıkarılması ile beraber kısa çalışma ödeneğine ilişkin düzenleme de yer alıyor.

Kabine sonrası kesinleşen emekli kök maaş zammı ve en düşük emekli maaşı için rakamlar bu kanun teklifi içerisine konulacak.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.