Emekliye zam müjdesi geliyor mu?

Emekliye zam müjdesi geliyor mu?
 Editör
31 Mart 2024 seçimlerinin hemen ardından Ramazan Bayramı'nın olması gözleri emekli aylıklarına çevirdi. Hesaplamalara göre emekli bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? Bayram ikramiyelerine ne kadar zam olacak?

Emekli aylıkların, kademeli olarak yapılan zam yüzde 49,25 oldu.

Memur ve emeklilerine yapılan zamlarla eşit orana taşınan işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin maaş artışları, asgari ücretin çok gerisinde kalırken, dikkatler bayram ikramiyesine çevrildi.

1556978496992-19-eko-emekli-kuyrugu.jpg

EMEKLİNİN YANINDAYIZ

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyelerine yapılacak artış için "2002 senesinden bu günlere kadar emeklilerimiz bizim için çok değerli olmuştu. Enflasyona karşı tüm vatandaşları ezdirmeme ilkesi emeklilerimiz için de söz konusu" dedi.

GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK

Bakan Işıkhan, ikramiyeler için, ''2018 yılında bunu yöntemi hayata geçirdik. 2 bayram için 2 bin TL ile ikramiyeler vermeye başladık. 2021 yılında 2200 TL'ye, 2023 senesinde 4 bin TL'ye çıkardık. Bu çerçevede bugüne kadar toplamda 166 milyar 200 milyon TL bayram ikramiyesi olarak ödeme yaptık. Emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz. 1 seferlik 5 bin TL destek sağladık. Emeklilerimiz müsterih olsun Cumhurbaşkanımız da bizler de emeklilerimizin yanında yer aldık. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımızla bir araya gelip görüşeceğiz, gerekli değerlendirmeleri ve şartları göz önüne alarak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup talimatları kapsamında gerekli çalışmaları, adımları atarız'' ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.