Emniyet teşkilatından anlamlı bağış

Emniyet teşkilatından anlamlı bağış
Eskişehir Emniyet Müdürlüğünde görevli personel "TÜRKKÖK Projesi" kapsamında kan verdi

ESKİŞEHİR (AA) - Türk Kızılayı'nın Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde, ailesinde vericisi olmayan kan kanseri hastaları için umut olacak "TÜRKKÖK Projesi" kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğünde görevli personel kan verdi.

İl Müdürlüğünün brifing salonunda Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi'nde görevli personel tarafından bilgilendirilen emniyet mensupları, kendilerine sunulan bilgilendirme ve onama formunu doldurup, kan örneklerini verdiler.

Türk Kızılayı Eskişehir Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Kazanım Yetkilisi Nejdet Ayduran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde, ailesinde vericisi olmayan kan kanseri hastaları için umut olacak TÜRKKÖK Projesi kapsamında yürüttüğü pilot uygulamayla kan toplamaya başladığını söyledi.

Ayduran, gönüllü bağışçılara ulaşılmasının ardından bir veri tabanı oluşturulacağını belirterek, böylece Sağlık Bakanlığı'na kayıtlı bin 350 hastaya umut ışığı olmaya çalıştıklarını bildirdi.

Eskişehir'in bu konuda çok hassas olduğuna değinen Ayduran, kent halkının kök hücre ve kan bağışı konusunda duyarlı bir kent olduğunu kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.