Emoji'lere Asya ve Afrika makyajı!

Emoji'lere Asya ve Afrika makyajı!
Apple ve Arama Motoru Google, çok sık kullandığımız emoji'ler için tarihi bir değişime imza atıyor!

Geri kalmış ülkelerde soy ve mezhep ayrılıkları üzerinden politika yapmak, toplumları farklılıkları üzerinden bölüp kışkırtmak nihayet derece olağan karşılanırken, medeniyet seviyesini fezaya taşımış, dünya yörüngesine istasyon kurup, başka gezegenlere robotlar gönderip günde ortalama binbeşyüz yeni bilimsel keşif yapan toplumlar insanları farklılıkları dolayısıyla dışlamayı, küçümsemeyi, ırkçlık ya da mehzepçilik yapmayı nihayet derece yadırgıyor. Hatta insanları ırkına, dinine, cinsiyetine göre farklılaştırıp küçümsemek manasına gelebilecek imaları bile çok büyük bir suç olarak değerlendirebiliyorlar.

Bu ileri medeniyete sahip toplumlar bir süredir emoji sembollerindeki insan figürlerinin ne sebepten hep ak ve Kafkas ırkından olduğunu sorguluyordu ki, Apple ve Arama Motoru Google gibi dev firmalar nihayet kendi sistemlerinde kullanılan emoji sembollerine Asya'lı ve Afrika'lı insan figürleri eklemeye karar verdi. Apple ve Arama Motoru Google kullanıcıları, ellerindeki emoji setlerine, değişik renk tonlarını uygulayarak, diledikleri ırktan emoji figürleri kullanabilecekler.
 

Bunun üzerine üçüncü ve beşinci dünya ülkeleri dünyanın bir köşesinde, birbirlerini ırkları ve mezhepleri yüzünden kesmeye devam ederken hiç olmazsa dünyanın uygar kalmış köşelerinde ellerinden cep telefonunu düşürmeden yaşamını sürdüren gençlerin, mesajlarında değişik ırklardan insanları görerek, insanoğlunu farklılıklarıyla kabullenmeleri kolaylaşacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.