Emre’yi o kasetler bitirdi

Emre’yi o kasetler bitirdi
Göreve geldiğinde “Kadromda 1.5 dünya yıldızı var” derken, “buçuk” olarak Emre’yi sayıp ayrılık sinyalini çakan F.Bahçe’nin yeni teknik direktörü, maç kasetleriyle 1 hafta geçirdiği Portekiz’de kararını verdi.

Fenerbahçe’de bir devir sona erdi…Kaptan Emre Belözoğlu ile yolların ayrıldığı sportif direktör Giuliano Terraneo tarafından açıklandı. Öncelikle şunu belirtelim. Biten sözleşmesinin yenilenmeyeceğini Emre düne kadar bilmiyordu. Basın toplantısını TV’den izlerken durumdan haberdar olan tecrübeli futbolcunun yayından hemen sonra telefonu çaldı. Arayan genel sekreter Mahmut Uslu’ydu. 

Emre’ye durumu anlattı ve teknik direktörün tercihi nedeniyle artık birlikte çalışamayacaklarını bildirdi. Uslu, Emre’ye camia için çok önemli olduğunu ve kapılarının da her zaman açık olduğunu belirtti. Çok üzülen milli oyuncu da Uslu’ya teşekkür etti ve konuşma noktalandı. 



“BİR MEHMET, BUÇUK EMRE”
Peki bu ayrılığın perde arkasında ne var? Ne olmuştu da, son yıllarda Fenerbahçe’nin en önemli figürlerinden biri olan Emre’den vazgeçilmişti?

İsterseniz 15 gün öncesine dönelim... 
Yeni teknik direktör Vitor Pereira, Fenerbahçe’ye gelir gelmez takımda tanıdığı 2 futbolcu olduğunu söyler. Kullandığı ifade aynen şöyledir: “Kadromda 1.5 dünya yıldızı var...” Pereira bunlardan birinin Mehmet Topal olduğunu ve dünyanın her yerinde oynayabileceğini söyler. İkinci isim olarak Emre’yi söyleyen Portekizli hoca, 90 dakikayı çıkartacak durumda olmadığı için onu yarım saydığını belirtir.



BAŞKAN ÇOK ÜZÜLDÜ AMA...
Takımını ve futbolcularını tanımak için Pereira, geride kalan sezonun tüm maç kasetlerini ister ve ve bunları alıp Portekiz’in yolunu tutar…Yaklaşık 1 hafta boyunca tüm maçları izleyen Portekizli teknik adamın kafasında bir çok şey netleşir. En kritik kararlarından biri Emre ile ilgilidir. Onunla çalışmayacaktır. Bu karar hem başkan Aziz Yıldırım’ı, hem de yönetim kurulu üyelerini çok üzer. Çünkü Emre kulüp tarafından çok değer verilen, önemsenen biridir. 

SON ÇABALAR DA SONUÇSUZ
Burada yeni dönemde taviz verilmek istenmeyen kurumsallık ilkesi belirleyici olur. Kurumsallık adına Pereira’ya bu konuda telkinde bulunup işine karışmak istemeyen yönetim, konuyu soğumaya bırakır ve hocanın kararını gözden geçirip vazgeçme ihtimaline karşın bekler.

Ancak Pereira kesin kararlıdır. Terraneo ile yaptığı görüşmelerde Emre’yi kadrosunda düşünmediğini söyler. Bu kararın açıklanması ise İtalyan sportif direktöre düşer. Bazı yönetim kurulu üyelerinin (Ali Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu) Emre konusundaki son çabaları da sonuçsuz kalınca takım kaptanı ile yollar ayrılır.

EMRE’NİN YENİ ROTASI...
Futbolculukta Başakşehir
bırakınca Fenerbahçe

En az 1 yıl daha oynamak isteyen Emre’nin Başakşehir’e gitmesi gündemde. Futbolu bıraktıktan sonra ise F.Bahçe Kulübü’nde görev alabileceği belirtiliyor. Ayrılık kararının ardından en fazla merak edilen konulardan biri Emre Belözoğlu’nun bundan sonra ne yapacağı oldu. 7 Eylül’de 35 yaşına girecek olan sarı lacivertlilerin kaptanı futbolu Fenerbahçe’de bırakmak istiyordu. Gelecek planları arasında jübileden sonra sportif direktörlük için eğitim alarak kendini bu alanda geliştirmek vardı.

PLANLAR DEĞİŞTİ
Ancak Pereira’nın kararı Emre’nin planlarını da alt üst etti. Futbolu düşündüğünden erken bırakmayı istemeyen tecrübeli yıldızın Başakşehirspor’a gitmesinin en yüksek olasılık olduğu dile getiriliyor. Aziz Yıldırım yönetiminde, futbolu bıraktıktan sonra Emre’den kulüpte yararlanma düşüncesi olduğu da ifade ediliyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.