En Büyük Yatırım Gençliktir!

En Büyük Yatırım Gençliktir!
Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Esat Ergener; “Maaşlı troll çetelerine özenen gençliğimizin hali ne yazık ki bugün gözümüzün önündedir.

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Esat Ergener; “Maaşlı troll çetelerine özenen gençliğimizin hali ne yazık ki bugün gözümüzün önündedir. Hal böyle iken, rahmetli cennetmekan Erbakan hocamızın dediği gibi en büyük yatırımımız gençliğe olacaktır. Bu da ancak Milli ve Manevi bir eğitim ile, eğitim sistemi ile gerçekleşebilir. Bugün geldiğimiz noktada ise ne yazık ki bunlardan bahsedemiyoruz.” dedi.

 

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Esat Ergener basın açıklaması gerçekleştirdi. Avrupa’nın en genç ülkesi olan Türkiye nüfusunun %46’sının 30 yaş altı vatandaşlarımızdan oluştuğunu belirten Ergener; “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, 2019 yılı sonu itibarıyla Türkiye'nin toplam nüfusu 83 milyon 154 bin 997 kişi iken 15-24 yaş grubundaki genç nüfus 12 milyon 955 bin 672 kişi oldu. Genç nüfus, toplam nüfusun yüzde 15,6'sını oluşturmuş vaziyettedir. Bu noktada, rahmetli cennetmekan Erbakan hocamızın da dediği gibi, ülkemizin en önemli ve kıymetli hazinesinin sahip olduğu tank, tüfek değil imanlı ve inançlı gençleri olduğu aşikardır.” dedi.

TÜRKİYEOKUMA ORANINDA KİŞİ BAŞINA SADECE 7 KİTAP DÜŞÜYOR!

Ülkemizde özellikle son yıllarda gençliğin bozulmasıyla ilgili bir çok ifsat merkezinin çalıştığını ve bunlara karşı herhangi bir önlemin alınmadığını söyleyen Ergener; “Milli Görüş hareketi olarak bugüne kadar kurmuş olduğumuz bütün partilerin programlarına ve girmiş olduğumuz bütün seçimlerin beyannamelerine baktığınız zaman, ortak görebileceğiniz 3 şey vardır: Maddi Kalkınma, Manevi Kalkınma, Ahlak ve Maneviyat. 50 yılı aşkın süredir ülkemize iyinin, güzelin, doğrunun ve adaletin hakim olmasını isteyen Milli Görüş, bu noktada politikalarını üretmesine rağmen, özellikle 2000’li yıllarla beraber bu değerlerin birçoğunun kaybolduğunu maalesef müşahede etmekteyiz. Ülkemizde anket yapan bütün kurum ve kuruluşların gençliğimiz üzerinde yapmış oldukları son anketleri incelediğimizde, üzülerek görüyoruz ki hepsinin ortak noktalarından birinin gençlerimizdeki eğitim seviyesi artmasına karşılık dini hassasiyetin, tesettürün, ibadetin azaldığı olmaktadır. Kişi başına sadece 7 kitap düşerken, her gencimizin cebinde akıllı telefon bulunmakta ve gençlerimiz ortalama günde 4-6 saatlerini sosyal medyada geçirmektedir.” dedi.

EN BÜYÜK YATIRIM GENÇLİKTİR!

Gençlerimizin yoğun olarak bulundukları yerlerde ciddi manada ifsat çalışmalarının olduğunu da belirten Ergener; “Geçtiğimiz günlerde dünya ünlü oyun şirketi Zynga’ya rekor ücretle satılan Peak Games aslında gençlerimizin hedeflerine koymaları gereken bir başarı hikayesi. Bugün ülkemizde en çok oynanan oyunlardan olan PUBG oyununda puta tapınmaya kadar alışkanlık oluşturmaya çalışan ifsat yuvaları, artık hepimizin evinde değil hepimizin cebine kadar girmiş vaziyette. Dolayısıyla, buralarda yürütülen çalışmaların aslında gençliğimiz açısından önemi daha büyük. Hal böyle iken, bazı siyasi hareketler tarafından villa tutularak, özel ofisler ayarlanarak, ekipler kurularak oluşturdukları maaşlı troll çetelerine özenen gençliğimizin hali ne yazık ki bugün gözümüzün önündedir. Hal böyle iken, rahmetli cennetmekan Erbakan hocamızın dediği gibi en büyük yatırımımız gençliğe olacaktır. Bu da ancak Milli ve Manevi bir eğitim ile, eğitim sistemi ile gerçekleşebilir. Bugün geldiğimiz noktada ise ne yazık ki bunlardan bahsedemiyoruz. Bugün 17 yıllık bir siyasi iktidar var ve bu 17 yıllık siyasi iktidar sürecinin içerisinde 15 defa eğitim sistemi değişmiş, sadece bu sene defaatle değiştirilmiş sınav tarihlerine bakıldığı zaman görüyoruz ki, gençliğimize verilen önem sadece lafta kalmaktadır. Ki laf ile peynir gemisi yürümemektedir.” şeklinde konuştu.

EĞİTİME AKTARILAN PARA FAİZE AKTARILAN PARADAN DAHA DÜŞÜK!

Bugün ülkemizdeki bütün sorunların temelinin eğitimdeki ve eğitim sistemimizdeki sıkıntılardan kaynaklandığını söyleyen Esat Ergener, sözlerini şu şekilde bitirdi; “Bir ülkenin geleceğini inşa etmek istiyorsanız, en fazla yatırımı o ülkenin gençliğine vermeniz icap eder. Gençliğe yatırımın en kestirme yolu ise eğitimden geçer. 2020 yılı bütçesi içerisinde faize aktarılacak olan para 140 milyar TL iken Milli Eğitime verilecek olan payın 125 milyar TL olması, iktidarın her sene olduğu gibi bu sene de eğitime ve gençlerimize verdiği önemin sadece lafta olduğunu göstermektedir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.