En eğlenceli bilim festivali

En eğlenceli bilim festivali
Konya Bilim Festivali; “Türkiye’nin en eğlenceli bilim festivali” sloganıyla dolu dolu geçecek. 6-7 ve 8 Ekim’deki festivalde; bilimsel atölyeler, söyleşiler, gösteriler, yarışmalar ve “sen de yapabilirsin” etkinlikleri olacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Türkiye’nin ilk TÜBİTAK destekli Bilim Merkezi, bu hafta sonu önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Dolu dolu geçecek Bilim Festivali 6-7 ve 8 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Cuma günü saat 10.30’daki açılış programı ile başlayacak etkinlikler kapsamında söyleşi ve imza günleri, sahne programları, hava ve aerodinamik gösterisi, “İlizyon mu Bilim mi” gösterisi ve kimyasal reaksiyon gösterisi olacak.

Festival kapsamında Doç. Dr. Metin Sezgin, Dr. Bülent Gözcelioğlu, Oyuncu Şermin Yaşar, ve “Doğadaki İnsan” olarak tanınan Serdar Kılıç’ın söyleşi programı var. Yine festival çerçevesinde “Sen de Yapabilirsin” adı altında atölye etkinlikleri gerçekleştirilecek.  Festivalin dikkat çekici etkinlikleri arasında Uçurtma Yapımı Atölye etkinliği de bulunuyor. Kimya Atölyelerinde de katılımcılar kendi sabunlarını ya da kolonyalarını yapmayı öğrenecek.

Meraklı arkeologlar için de heyecanlı anlar Fosil Bulucular Atölyesi’nde. Genç arkeologlar kazılarla fosillere ulaşmayı deneyecek. Çocukların bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştiren Robot Kodlama Atölyesi de festivale renk katacak. Simülatörler, strateji ve akıl oyunları da 6-7-8 Ekim tarihinde Konya Bilim Merkezinde meraklılarını bekliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.