EN FAZLA İLKOKUL VAR

EN FAZLA İLKOKUL VAR
Konya’da toplam 2 bin 160 eğitim kurumu bulunurken, şimdiye kadar kayıt yaptıranlarla birlikte öğrenci sayısı 436 bin 765. Kayıtlar devam ederken imam hatipe yoğun ilgi olması dikkat çekiyor.

Emine Şeyma Yıldız
İMAM HATİPE YOĞUN İLGİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya’daki eğitim kurumu ve öğrenci sayılarıyla ilgili gazetemize önemli değerlendirmelerde bulundu. Konya genelinde halk eğitimler de dâhil olmak üzere 2 bin 160 eğitim kurumu olduğunu belirten yetkili şef,  “Okul öncesi eğitim veren kurum sayısı 74, ilkokul sayısı 816, ortaokul sayısı 457, imam hatip ortaokulu sayısı 134, Anadolu-Fen lisesi sayısı 128, Mesleki ve Teknik lise sayısı 143,  imam hatip lisesi sayısı 48, yaygın eğitim kurumu (çıraklık, halk eğitim merkezi, muhtelif kurslar) sayısı 304, öğretmenevi sayısı ise 56” dedi.
EN ÇOK ORTAOKULLARA KAYIT
Konya’da öğrenci sayısının 436 bin 765 olduğunu söyleyen yetkili kayıtlar devam ettiğinden dolayı bu sayının artış göstereceğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı, “Kayıtlar halen devam ediyor. Bu sayıları istatiksel olarak ele alacak olursak okul öncesi eğitime kayıt yaptıran öğrenci sayısı 32 bin civarında, ortaokullara kayıt yaptıran öğrenci sayısı imam hatipler ile birlikte 138 bin 900, ortaöğretime kayıt yaptıran öğrenci sayısı ise 118 bin 953.”
TEMEL LİSELER ŞAŞIRTTI
Temel liselere geçilmesiyle devlet liselerinde boşalmanın olmadığını ifade eden yetkili şef, “Şu an 27 temel lise var. Temel liselere kayıt yaptıran öğrenci sayısı 2 bin 753. Konya genelinde ortaöğretim bazında bakacak olursak ve ortaöğretime kayıtlı öğrenci sayısının 118 bin 953 olduğunu düşünürsek, temel liselerin aldığı oranın yüzde ikilerde olduğunu söyleyebiliriz. Bu da yüksek bir oran olmadığı için devlet liselerindeki öğrenci sayısında pek bir değişme olmadı” şeklinde konuştu.  

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.