En fazla kullanıcıya sahip sosyal medya uygulamaları neler?

En fazla kullanıcıya sahip sosyal medya uygulamaları neler?
Gelişen teknolojinin ardından hemen hemen herkesin kullandığı en az bir sosyal medya hesabı var. Çeşitli şirketlere ait olan sosyal medya platformları hitap ettikleri kesimle ilgili olarak kullanıcı sayılarında farklılıklar oluşuyor.

Dünyada gelişen teknolojinin ardından insanların hayatlarının bir parçası haline gelen birçok sosyal platform bulunuyor. We Are Social’ın 2016’dan bu yana yayınladığı raporlar dikkate alındığında küresel anlamda sosyal mecralar arasındaki popülerliğin zamanla değişebildiği görülüyor. Facebook liderliğini korumasını bilse de küresel anlamda sıralama yıldan yıla değişmiş görünüyor.

FACEBOOK

Dünyanın en fazla kullanıcı sayısına sahip Facebook, son 4 yılın zirvesinde. Türkiye, 37 milyon aktif kullanıcı sayısı ile ilk 10 ülke arasında yer alıyor ve ülkemiz bu yıl da Avrupa birincisi olarak dikkat çekiyor. Rapora göre Türkiye’nin Facebook kullanıcı sayısı geçtiğimiz yıldan bugüne değişim göstermiyor.

INSTAGRAM

Sosyal fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram,  1 milyar kullanıcı sayısı ile en popüler sosyal mecralar sıralamasında 3. sırada yer alıyor. Türkiye, 38 milyon kullanıcı sayısı ile Dünyanın en çok Instagram kullanan ülkeleri sıralamasında 6. oluyor.

TWITTER

Dünyada popülaritesi hızla düşen Twitter, buna rağmen en etkili sosyal mecralar arasında yer almaya devam ediyor. 2020 itibariyle Twitter’ın kullanıcı sayısının 340 milyon olduğu görülüyor.

Linkedın

LinkedIn, Microsoft’un satın almasının ardından büyük bir ivme kazandı. Dünyada en çok ABD’de kullanıcı bulunan mecra özellikle iş piyasalarındaki etkisini gün geçtikçe artırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.