EN GÜÇLÜ ADAY KONYA

EN GÜÇLÜ ADAY KONYA
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Konya şuanda yerli otomobil için Türkiye’deki en güçlü adaylardan birisi” derken Konya’nın avantaj ve dezavantajlarını sıraladı

KONYA ÇOK İDDİALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin yerli otomobili üretimini gerçekleştirecek babayiğitleri açıklamasının ardından, yerli otomobil üretimine ev sahipliği yapmak isteyen illerde heyecanlı bekleyiş başladı. Konya da bu noktada oldukça ümitli ve iddialı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın yerli otomobil için Türkiye’nin en güçlü adaylarından biri olduğunu söyledi.

AVANTAJLARIMIZ VAR

Öztürk, “Yerli otomobilin yapılmasına yönelik olarak, bizim avantajlarımız var. Orta Anadolu’da olmamız. Türkiye içindeki tüm pazarlara ulaşım kolaylığımız var. Yetişmiş bir insan gücümüz var. 4-5 tane mühendislik fakültesi var. Otomotiv sektörüne ciddi bir alt yapımız var. Arazi yapımız var. Kurumu bir iklime sahibiz. Metal işlemek için önemli bir avantajdır” diye konuştu.

TEK SIKINTI LİMAN

Konya’nın tek bir dezavantajı olduğunu söyleyen Öztürk, “Bir tane dezavantajımız var. Limana olan mesafemiz. Bu dezavantajı gidermek için Konya’nın çok yoğun bir çabası var. Bu çaba lojistik merkez. Konya-Karaman hızlandırılmış demir yolu hattı bitmek üzere. Karaman-Mersin hattının da proje ihalesi yapıldı. Yapım ihalesine çıkacak. Bu dezavantaj da ortadan kalkmış oluyor” dedi.  (Uğur Sarı)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.