En iyi fotoğraf hangi telefonlar çekilir?

En iyi fotoğraf hangi telefonlar çekilir?
Cep telefonu ile harika fotoğraflar çekmek mümkün. Sizi de birer profesyonel fotoğraf sanatçısı haline getirecek cep telefonu markası neler?

Akıllı cep telefonu alırken birçok insanın dikkat ettiği özelliklerin başında kameralar geliyor. Günümüzde her anımızın kalıcı hale gelmesini ve bu anların binlerce insan ile paylaşılmasındaki en önemli etken olan kameralarda en iyi özelliklere sahip cep telefonları burada.

HUAWEİ P40 PRO

Son dönemde popüşaritesini hızla artıran Çin firması Huawei’nin P40 Pro modeli 6.58 inç büyüklüğünde 1200×2640 piksel çözünürlük sunan bir OLED ekranın yer aldığı telefon, 2.86 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Kirin 990 işlemciden güç alıyor. 50 Megapiksel f/1.9 diyaframa sahip telefon 12 Megapiksel f/3.4 diyaframa sahip periskop kamera ve 40 Megapiksel f/1.8 ultra geniş açılı kameranın yanı sıra derinlik algılama sensörü de bulunuyor.

OPPO FİND X2 PRO

Son zamanlarda kendisini sık gördüğümüz Oppo Find X2 Pro tercih edilenler listesindeki yerini çoktan aldı. Önde 32 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.4 diyaframa sahip olan ve 1080p video kaydedebilen bir kamera yer alıyor. Arkada ise 48 Megapiksel çözünürlüğündeki f/1.8 diyaframa sahip geniş açılı ana kameraya, 13 Megapiksel f/3.0 periskop kamera ve 48 Megapiksel f/2.2 ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor.

XİAOMİ Mİ 10 PRO

Kendisine kalıcı bir kitle edinmiş olan Xiaomi Mi 10 Pro ile fotoğrafçılıkta adından söz ettiriyor. Arka tarafta 108 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.7 diyaframa sahip geniş açılı ana kamera yer alıyor. Bu kameraya 8 Megapiksel f/2.0 telefoto ve 12 Megapiksel f/2.0 portrenin yanı sıra 20 Megapiksel f/2.2 ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. 2x optik ve 10x hibrid yakınlaştırma yapabilen telefon, 8K çözünürlükte video kaydedebiliyor. Ana ve telefoto kameranın OIS ile güçlendirildiği Mi 10 Pro’nun ön kamerası ise 20 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.0 diyaframa sahip.

HUAWEİ MATE 30 PRO 5G

Huawei’nin bir diğer modeli olan ve kamera konusunda neredeyse taviz vermeyen Mate 30 Pro 5G, 40 Megapiksel f/1.6 diyaframa sahip geniş açılı ana kamerasına 8 Megapiksel f/2.4 telefoto ve 40 Megapiksel f/1.8 ultra geniş açılı kameranın yanı sıra 3D derinlik algılama sensörü eşlik ediyor. Diğer birçok model gibi ana ve telefoto kamera OIS ile güçlendirilirken, 3x optik yakınlaştırma yapılabiliyor.

HONOR V30 PRO

Huawei’nin alt markası olarak piyasaya sürülen Honor’da akıllı telefonlar arasındaki kamera savaşında adından söz ettiriyor. Cihazın ön tarafında 32 Megapiksel f/2.0 geniş açılı ve 8 Megapiksel f/2.2 ultra geniş açılı kamera yer alıyor. Arka tarafa geçtiğimizde ise 40 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.6 diyaframa sahip geniş açılı kameraya, 8 Megapiksel f/2.4 telefoto ve 12 Megapiksel f/2.2 ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor.

APPLE İPHONE 11 PRO MAX

Apple’ın büyük bir kitlesi olsa da birçok kullanıcı kamera konusundan şikayet ediyor. En iyi kamera özelliklerine sahip cep telefonları arasında İphone 11 Pro Max yer alıyor. Ön tarafta 12 Megapiksel f/2.2 diyaframa sahip geniş açılı kamera yer alıyor. Arkada ise 12 Megapiksel çözünürlüğünde üç adet kamera yer alıyor. Ana kamera f/1.8, telefoto kamera f/2.0 ve ultra geniş açılı kamera f/2.4 diyaframa sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.