En trend benim müşterilerim

En trend benim müşterilerim
Evli ve 2 çocuk annesi Karaca Accessories İşletme Sahibi Gülden Karaca, sergilediği çelik takılarla bijuteri sektörüne yeni bir çehre kazandırdı.

Evli ve 2 çocuk annesi Karaca Accessories İşletme Sahibi Gülden Karaca, sergilediği çelik takılarla bijuteri sektörüne yeni bir çehre kazandırdı. Aksesuar sektörü çok hızlı değiştiği için trend ürünleri takip ettiğini belirten Karaca, Trende giren hangi ürün olursa o benim dükkânımda oluyor. En trend benim müşterilerim’ dedi.  Karaca Accessories İşletme Sahibi Gülden Karaca, Pusula Prestij olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel çıkardığımız sayımıza özel açıklamalarda bulundu.

dsc-1351.jpg

Karaca Accessories nasıl kuruldu?

Daha öncesinde pazarlama ve satış tarzı işlerde çalışmıştım. Yıllardır takıya olan düşkünlüğüm ve merakım beni aslında bu hayalleri kurmaya yöneltti. Konya’da da takı sektöründe büyük bir açık olduğunu düşündüğüm için bu sektöre adım attım.  Bir kadının her şeyini tamamlayan şey aslında takı. Yani düz bir tişört giydiğinizde de üzerine takı taktığınızda çok farklı görünebiliyorsunuz. Bir takıcıya girdiğim zaman acaba benimde bir dükkânım olur mu hayalim vardı. Ama şimdi aylık sabit maaş almaya alışan insanlar olunca ticaret anlamında biraz korkabiliyorsunuz. Eşim de bende mutlu gidebileceğin işlerde çalışmak düşüncesindeydik.  Eski işimde çok sıkılmıştım ve son zamanlarında yıllık iznimde tatildeydik. Eşim ‘bana gerçekten dönmeyi istemiyorsun galiba, gel hayalini gerçekleştirelim’ dedi. Hemen bütün hayallerim devreye girdi. Butik bir takıcı olduğum için dükkânın yapım aşamasında insanların içeriye girdiğinde kendilerini mutlu ve huzurlu hissetmesini istedim. Karaca Accessories ismi de aslında üzerinde çok düşündüğümüz bir isim oldu. Hayallerim büyük olduğu için akılda kalan bir isim olsun istedik. Günümüzde hizmet veren kaliteli markaları temel aldığımızda eşimle birlikte kendi soy ismimizle bir marka oluşturmanın daha doğru olacağına karar verdik. Şuanda da herkes ‘aaa onu Karacadan mı aldın’ dediği için isim koyarken ki aşamayı bir nebze de gerçekleştirmiş oldum.

dsc-1358.jpg

Karaca Accessories’de hangi ürünlere yer veriyorsunuz?

Takı alışverişini Ankara gibi gittiğim şehirlerden yapıyorum. Konya’daki takıcılara girdiğim zaman altın kaplama gibi düğün ve kına organizasyonlarına yönelik takılar satılıyordu. Daha günlük yaşamda takılacak sportif takılar çok az miktardaydı.  Ayrıca bir ürünü satın alırken verilen paranın çöpe gitmesini istemeyen kesimdenim. O yüzden de dükkânımda sergilediğim ürünler müşterim 2 yıl sonra takmak istediğinde de kullanabileceği ürünlerden seçtim. Bu bağlamda da kendi kullandığım takılarda da çelik takıları fark ettim. Konya’daki bütün bijuteri dükkânlarını gezdiğimde de çelik takı yok denilebilecek kadar azdı. O yüzden de çelik takılara ağırlık verdim. Bütün ürünlerim cerrahi çelikten oluşuyor. Cerrahi çelik olması sebebiyle de kararma, solma ya da renk atma yapmıyor. Yani ister havuza ya da denize girin ister parfüm sıkarken ürünün üzerine gelsin kesinlikle deforme olmuyor. Çelik takıdaki en büyük avantajımızda içerisinde nikel ürünü olmadığı için antialerjik olması. Bu yüzden de alerji yaptığı için altından başka takı takamam diyen kitle bile çelik takıyı rahatlıkla kullanıyorlar.

dsc-1342.jpg

Müşterilerinizin çelik takıya ilgisi nasıl oldu? Geri dönüşlerden bahsedebilir misiniz?

İnsanlara çelik takıyı tercih ettirme noktasında çok zor oldu. Evet, elinizde somut örnek var ama bu kullanımla ortaya çıkabileceği için ilk başta dükkâna gelen herkese 15 dakika kadar çelik takıyı anlattım. Çünkü alacağın bir ürün gümüş değilse ‘neden bu kadar pahalı’ düşüncesi ve söylemi oluyordu. Aslında bakıldığında da pahalı değil çok ucuz. Şimdiki süreçte baktığımızda da gelen müşterilerimin çoğu ilk müşterilerim ve onların getirdiği arkadaşları. İnsanların çelik takıları 1 kere kullanıp ürünün kalitesini gördüklerinde hiç vazgeçilmeyen ürün oluyor. Bu anlamda da takı sektöründe Konya’ya yeni bir soluk getirdik.

dsc-1356.jpg

Aksesuar sektöründe trendi yakalamak zor mu?

Aksesuar sektörü çok hızlı değişen bir sektör. Yani ben toptancıdan aldığım ürün 2 gün sonra olmuyor. Yeni ürünler getiriyor. Bu hızı yakalayabilmek için trend ürünleri çok takip ediyorum. Doğal olarak da geçen yaz sattığımız bir ürünü şuan dükkânımızda bulamayız. Çünkü sürekli yeni ürün çekiyorum ve trende giren hangi ürün olursa o benim dükkânımda oluyor. Hatta bu anlamda da sloganımız da ‘En güzel ve trend, benim müşterilerim’ diye. Çünkü benim müşterilerim farklı şehirlerden kargo ile niye ürün alsın? Eğer Konya’da yaşıyorsa buna gerek yok. Karaca Accessories’de yeni bir ürün varsa o trenddir. Kendi takmayacağım hiçbir ürün dükkânımda yer almıyor. Çünkü hiçbir kimsenin parasının çöpe gitmesini istemiyorum.

dsc-1337.jpg

Bu bağlamda müşterilerinizle ilişkileriniz nasıl?

Müşterilerim dükkânıma gelip alışverişlerini yaptıklarında hep bir şeyler ikram etmeye alıştırdım. Hatta yaz aylarında da dükkânın önünde kafe tarzına dönüşüyoruz. Geçen kış vanilyalı çay ikram ediyordum. Müşterilerimizle kurduğumuz ilişki bir noktada da ailemizle kurduğumuz ilişki gibi oluyor. Siz onlara ne kadar sıcak ve samimi davranıp evinize gelen bir misafir gibi davranırsanız, aynı şekilde onlarında davranışları o şekilde oluyor. Ben bunu pandemi döneminde çok iyi anladım ve o zamanlar daha yeniydim. Pandemi döneminde müşterilerim hesabıma para attılar. Bana ‘bu süreçte biz sana destek olalım, her şey normale döndüğünde senden ürün alırız’ dediler. Maneviyatı o kadar büyüktü ki, ben insanlara gerçekten kendimi gösterebilmişim. Hala daha o süreçte bana destek olduklarından dolayı kendilerine minnet duyuyorum.

dsc-1343.jpg

Sosyal medya platformlarını çok aktif kullanıyor musunuz?

Yaptığım iş gereği kadınlara hitap etmek ve müşterilerimin dükkânıma da gelmeden ürünlerimi görmesi açısından İnstagram’ı çok aktif kullanıyorum. İnstagram sayfamı açtığımdan bu yana da en çok yaptığım şey çekiliş. Çünkü ben insanlara hediye vermeyi çok seven birisiyim. Çekilişe ürün seçerken de dükkânımdaki en iyi ürünü seçmeye çalışıyorum ki onların bana yaptıklarına da bu şekilde teşekkür ediyorum. O yüzden benim sayfamı ‘aa o çok çekiliş yapan takı sayfası değil mi’ diye söyleyenlerde var. İnstagram’da insanlarla güven pozisyonunu samimi olduğunuzu yansıttığınızda kolaylıkla yakalayabiliyorsunuz.

dsc-1345.jpg

Girişimci olmak isteyen kadınlara ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Bir kadın kendini güçlü hissedebilmesi için maddi olarak kendi ayakları üzerine basabilmeli. Hayallerine koşan herkes gerçekten isterse yapamayacağı hiçbir şey yok. Bende dükkânımı açarken birçok olumsuz yorum geldi. Ancak geldiğim noktada dükkânımın konumu gereği Konya’da en uzak yer Meram ise Meram’dan bile müşterilerim geliyor. Çünkü bunu kanıtladım, bunu gösterdim. Tabi tüm bunları da yapabilmek için gece gündüz uğraşıyorsun. Hedeflerine ulaşmak isteyen herkes asla kimseyi taklit etmemeli, özgün olmalılar. Taklit edilen her şeyi insanlar çok kolaylıkla anlıyorlar. Kişiye ya da kendine özgü yaptığı işi geliştirsinler. Bunu başarırsanız yapamayacağınız hiçbir şey yok.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.