Endonezya Dışişleri Bakanının Batı Şeria'ya girmesine izin verilmemesi

Endonezya Dışişleri Bakanının Batı Şeria'ya girmesine izin verilmemesi
Marsudi: - "Filistin'de fahri konsolosluk açmak için İsrail'den izin almamıza gerek yok"

CAKARTA (AA) - Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Filistin'de fahri konsolosluk açmak için İsrail'den izin almaları gerekmediğini söyledi.

Antaranews'in haberine göre, Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi, İsrail yönetiminin Batı Şeria'yı ziyaret etmesine izin vermemesine ilişkin, "İsrail'in şahsıma uyguladığı Ramallah'a giriş yasağına rağmen Endonezya'nın Filistin'de fahri konsolosluk açma süreci başarılı geçti" ifadesini kullandı.

Ramallah'a giriş yasağı konusunda İsrail ile hiç temasa geçmediğini vurgulayan Marsudi, "Ramallah'a giriş yasağı bilgisini 12 Mart'ta öğrendim. Bunun üzerine Filistin Dışişleri Bakanı'nı aradım, görüşmeyi Ürdün'ün başkenti Amman'da gerçekleştirme kararı aldık. Sonuçta görüşme yapıldı ve Endonezya'nın fahri konsolosluk açma sürecinde herhangi bir sorun yaşanmadı" dedi.

Marsudi, Endonezya'nın Filistin'de fahri konsolosluk açmasının, Filistin ile Endonezya arasındaki bir konu olduğunu belirterek "Filistin'de fahri konsolosluk açmak için İsrail'den izin almamıza gerek yok" diye konuştu.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi'nin Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile görüşmeyi ve Endonezya'nın Filistin'de fahri konsolosluk açmayı planladığını, İsrail'in ise Marsudi'nin Ramallah'ı ziyaret etmesine izin vermediğini açıklamıştı.

İsrail, şubat ayında da Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın Batı Şeria'ya geçerek, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesine izin vermemişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.