Endonezya'da terör operasyonu

Endonezya'da terör operasyonu
Ülke genelinde devam eden terör operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı

CAKARTA (AA) - Endonezya'da düzenlenen terör operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Antaranews'ın haberinde, Malang şehrinde polisin "Dur" ihtarına uymayan otomobilin içindeki dört kişinin, terör örgütü üyesi olduğu şüphesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Malang Emniyet Müdürlüğünden Komiser Yudo Nugroho Sugianto, "4 kişiyi gözaltına aldık. Araştırmalar Ulusal Polis Merkezi tarafından yürütülüyor. Şüphelilerin terör örgütü üyesi olup olmadığı merkezden gelen bilgiyle anlaşılacak" dedi.

Orta Java bölgesindeki Sumbing Dağı eteklerinde askeri eğitim yaparken gözaltına alınan 30 kişinin de "Ansharus Syariah" adlı terör örgütü üyesi olduğu kaydedildi.

Malang polisi, arama yapılan birçok evde silah ve kesici alet ele geçirildiğini, operasyonların devam edeceğini açıkladı.

Yetkililer, havaalanı, iş merkezleri ve polis merkezlerine saldırı planları yapan 33 kişinin yakalandığını da duyurdu.

Geçen ay başkent Cakarta'da alışveriş ve iş merkezlerinin olduğu Thamrin Caddesi'nde DAEŞ'e bağlı olduğu belirtilen kişiler tarafından bombalı ve silahlı saldırı düzenlenmiş, dördü sivil, biri polis ve üçü terörist sekiz kişi ölmüştü. Bu saldırıdan sonra ülke genelinde terörle mücadele operasyonları başlatılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.