Endonezya'da terörle mücadele

Endonezya'da terörle mücadele
Endonezya Güvenlik Bakanı Panjaitan:- "Kırsal kesimde terör gruplarına yönelik destekteki artış, yoksullukla doğru orantılı"

CAKARTA (AA) - Endonezya Güvenlik Bakanı Luhut Panjaitan, terör ve yoksullukla mücadele çerçevesinde köyler için ayrılan fonların artırılacağını açıkladı.
"Antaranews"te yer alan habere göre, Panjaitan, köylerde terör gruplarına desteğin arttığına dikkati çekerek "Kırsal kesimde terör gruplarına yönelik destekteki artış, yoksullukla doğru orantılı. Devlet olarak köyler için ayırdığımız fonlarda artışa gideceğiz" dedi.

Köylere ayrılan bütçenin bu yıl iki katına çıkarılacağını belirten Panjaitan, "Bu yıl köylere ayrılan bütçenin 3,5 milyar dolara çıkarılmasını planlıyoruz. Bütçe, gerekli işlemler tamamlandıktan sonra doğrudan köylere transfer edilecek" diye konuştu.

Panjaitan, söz konusu desteğin terör ve yoksullukla mücadelede yardımcı olacağını vurgulayarak "Köylere verilen destekle yoksullara iş imkanı doğacak. Böylece halk terör gruplarına destek vermekten vazgeçecek" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.