"Endonezya'da terörle mücadele yasası revize edilmeli"

"Endonezya'da terörle mücadele yasası revize edilmeli"
Kabine Sekreteri Anung :- "Hükümet, yasalardaki boşluklar nedeniyle DAEŞ propagandalarını durdurmak için yaptırımlarda bulunamıyor"

CAKARTA (AA) - Endonezya Kabine Sekreteri Pramono Anung, yasal boşluklar nedeniyle hükümetin DAEŞ propagandalarına karşı yaptırımlarda bulunmak için terörle mücadele yasasındaki revizyon sürecinin bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Yerel medyada yer alan habere göre, Kabine Sekreteri Anung, "Bazı camilerde ve Youtube gibi sosyal medya sitelerinde DAEŞ propagandası yapılıyor. Ancak ülkedeki yasal boşluklar nedeniyle bu propagandaları durdurabilmek için yaptırımlarda bulunamıyoruz" diye konuştu.

Anung, propagandalara karşı yaptırımlarda bulunabilmek için 2003 yılında kabul edilen terörle mücadele yasasındaki revizyon sürecinin hızlandırılarak bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti.

Hukuki, Siyasi ve Güvenlik İşleri Koordinasyon Bakanı Luhut Panjaitan ise DAEŞ propagandası yapılan camileri takip ettiklerini belirtirken, "Propaganda yapılan camilerde gerekli incelemeler yapılıyor. Halk endişeye kapılmamalı. Her şey kontrol altında" ifadesini kullandı.

Başkent Cakarta'da iki ay önce alışveriş ve iş merkezlerinin olduğu Thamrin Caddesi'nde DAEŞ terör örgütüne bağlı kişiler tarafından bombalı ve silahlı saldırı düzenlenmiş, 4 sivil, bir polis ve 3 terörist ölmüştü.

Devlet Başkanı Joko Widodo, 14 Ocak'da başkent Cakarta'da gerçekleşen terör saldırılarından sonra ülkenin terörle mücadele yasalarında revizyona gidilmesi çağrısında bulunmuştu.

Bahsedilen yasaların meclisten geçmesi halinde, Endonezya'da herhangi bir kişi terör eylemi gerçekleştirmemiş olsa da şüpheli görülmesi halinde gözaltına alınabilecek.

Yetkililer, yaklaşık 500 kişinin DAEŞ'e katılmak üzere Ortadoğu'ya gittiği açıklamıştı. Endonezya yasalarına göre, DAEŞ ile irtibat kurup tekrar Endonezya'ya dönenlere herhangi bir eylem gerçekleştirmedikleri için yasal bir işlem uygulanamıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.