Enerji Bakanı Yıldız: Umutları yıkmayın

Enerji Bakanı Yıldız: Umutları yıkmayın
“Şu anda bizim ulaştığımız bir kardeşimiz yok. Ulaştığımız yer de yok. Vatandaşlarımızın ümitleriyle oynamak gerçekçi olmaz, doğru da olmaz”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “3 işçiye ulaşıldı” iddialarının doğru olmadığını, bu konuda bir öngörüde de bulunamayacaklarını söyledi. Bakan Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile beraber açıklamalarda bulundu. Taner Yıldız, bazı spekülatif haberlerle karşılaştıklarını, “3 kişiye ulaşıldı, nasıl olacak?” şeklinde ifadelerle karşılaştıklarını belirterek, “Şu anda bizim ulaştığımız bir kardeşimiz yok. Ulaştığımız yer de yok. Her açtığımız su seviyesinde karşımıza yeni bir tablo çıkabilir. O yüzden böyle beklentileri yükseltmek, vatandaşlarımızın ümitleriyle oynamak gerçekçi olmaz, doğru da olmaz. Buna hassasiyet göstermemiz lazım” dedi.
Bu arada, kömür madeninde mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarının 5'inci gününe girildi. AFAD ise maden ocağındaki çalışmalara toplam 627 kişilik bir ekip ve 138 araçla ara vermeden devam ediyor. 414 kişi arama-kurtarma ve tahkimat işlerinde, 123 kişi ise su boşaltma faaliyetlerinde görev alıyor. Ayrıca 15 adet dalgıç da hazır bekletiliyor. Göçük meydana gelen ocakta başlatılan kurtarma çalışmalarında madene giren ekipler yaklaşık 11 bin tonluk su ile sudan kaynaklanan çamurun tahliyesine devam ediyor. Su basıncının etkisiyle tavanda ve yan duvardan düşen eski dolgu malzemeleri dışarıya çıkarılıyor. İkinci bir kazaya sebep olmamak için de ekipler tüneli sağlamlaştırarak ilerliyor. Mahsur kalan işçilerin aileleri de madenden iyi bir haber gelmesini Kızılay'ın kendileri için hazırladığı çadırda bekliyor. 


YORGUN BEDENİNE RAĞMEN...
Mehmet Baha'nın küçük kızı babasının fotoğrafını elinden indirmiyor. Böbrek yetmezliği yaşayan 74 yaşındaki Hasan Baha ise haftada üç defa girdiği diyaliz sonrasında yorgun bedenine ve görme engeline rağmen içeride kalan oğlundan gelecek iyi haber için maden ocağına gidiyor...


Babam suyun içinde mi?

Maden ocağında yaşanan su baskını felaketinin ardından en acı sorulardan biri de mahsur kalan işçilerden Mehmet Baha'nın 2.5 yaşındaki kızı Meryem'den geldi. Uzun yıllar tedavi gördükten sonra çocuk sahibi olan Baha ailesinin tek ve ilk gözağrıları olan küçük kız, günlerdir göremediği babası için annesine, 'babam suyun içinde mi' diye sordu. Babasının fotoğrafının elinden düşürmeyen küçük kızın yürek burkan sorusu, babasının yokluğuna dair hissettiği eksikliği ortaya koymaya yetti.
DİYALİZDEN MADEN OCAĞINA KOŞTU
Bu arada, Mehmet Baha'nın görme engelli ve böbrek rahatsızlığı sebebiyle diyalize giren babası 74 yaşındaki Hasan Baha, hastalığına rağmen kurtarma çalışmalarını izlemek için ocağa geldi. Kızılay'ın kurduğu çadırda diğer madenci yakınlarıyla bekleyen Hasan Baha, oğlunun ve diğer madencilerin sağ çıkması için dua etti. Baba Hasan Baha; “7 çocuğumdan en küçüğü kendisi. Borcu yüzünden çalışıyordu. Ben de maden ocağına gitmek istiyorum. Gerekirse hanımla beraber giderim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.