Enerji Piyasası Kanunu Teklifi

Enerji Piyasası Kanunu Teklifi
CHP'li Arslan:- "Teklif, ülkenin enerjiyle ilgili problemlerini çoğaltan, vatandaşın üzerinde yük bindiren bir düzenlemedir"

TBMM (AA) - CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM Genel Kurulu gündemine gelecek olan Enerji Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, ülkenin enerjiyle ilgili problemlerini çoğaltan, vatandaşın üzerinde yük bindiren bir düzenleme olduğunu öne sürdü.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi olan Arslan, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile düzenlediği basın toplantısında, Enerji Piyasası Kanunu Teklifi'nin, yenilenebilir enerji yerine nükleer enerjiyi öne çıkardığını belirtti.

Teklifle, "geçmişte abonelerden haksız olarak alınan" kayıp kaçak bedellerinin hiçbir şekilde geri ödenmemesi yönünde düzenleme olduğuna dikkati çeken Arslan, bu konudaki mahkeme kararlarının geçersiz sayılacağını, bundan sonra da bu bedeller için dava açılamayacağını vurguladı.

Şimdiye kadar 33 milyar liranın "dürüst abonelerden haksız yere alındığının ortaya çıktığını" ifade eden Arslan, "Yargı, bu düzenlenmeyle ekarte edilerek bir kenara konulmakta ve hukuk devleti ilkesi zedelenmektedir." dedi.

Abonelerin, tarifenin içeriğine itiraz imkanının da ortadan kaldırıldığını kaydeden Arslan, teklifle, şirketlere, yatırım harcamalarını da faturalara yansıtma imkanının getirildiğini söyledi.

Elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması için sundukları önergenin komisyonda kabul edilmediğini anlatan Arslan, "Bu kanun teklifi vatandaşın cebine göz dikmiştir; işletmecinin, sanayicinin üzerine yük getirmektedir. Bu teklif, devletin açıklarını kapatmaya çalışan, 'vatandaşa ne olursa olsun önemli değil' anlayışıyla günü kurtarmaya çalışan bir anlayışıyla hazırlanmıştır. Teklif, ülkenin enerjiyle ilgili problemlerini çoğaltan ve vatandaşın üzerinde yük bindiren bir düzenlemedir." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.