Enerji sektöründe imalat yapmayı düşünüyoruz

Enerji sektöründe imalat yapmayı düşünüyoruz
Epsilon Mühendislik’in Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bostancı’yı konuk ettik satırlarımıza.

Emine Şeyma Yıldız’ın Röportajı

Epsilon Mühendislik’in Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bostancı’yı konuk ettik satırlarımıza. Birçoğumuza yabancı gelen bu sektörü yakından tanımamızı sağlayan röportajımızla sizleri baş başa bırakıyorum.

Epsilon Mühendislik’i kurmaya nasıl karar verdiniz?

Burayı kurmadan önce çalıştığım şirket güneş enerjisi sistemleri yapıyordu ve ısıtma malzemeleri satıyordu. Orada edindiğim bilgi ve tecrübelerimi aktarabilme adına arkadaşlarımla birlikte Epsilon Mühendislik’i kurduk. Şu an tek devam etmekteyim.

O zaman sizden dinleyelim Epsilon Mühendislik’i…

Klima, havalandırma, merkezi soğutma, temiz oda ve ısıtma malzemelerini satarak uygulamasını yapıyoruz. Buna bağlı olarak bina otomasyonu yapıyoruz. Hava kanalını kendimiz üretiyoruz. Başladığımız zaman hedefimiz Türkiye geneline ve yurt dışına adımızı duyurmaktı. Amacımıza ulaşmak üzereyiz, Türkiye genelinde markamızı duyurduk. Epsilon Mühendislik olarak bundan sonraki amaç ve hedeflerimiz ülkemizdeki lider konumumuzu korumak ve dünya çapında sektörünün önde gelen, en çok tercih edilen markalarından biri olmak, bu yoldaki faaliyetlerimiz sırasında azami müşteri memnuniyetini ve azami verimliliği birlikte sağlayarak ekonomik, fonksiyonel, sağlam sistemler kurmak, müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak ürünler için yeni teknolojileri takip ederek müşterilerimizin yaşamını kolaylaştırmaktır.

Malzeme temini noktasında sıkıntı yaşıyor musunuz?

Sıkıntı yaşamıyoruz. Malzemeleri Ankara, İstanbul ve Konya’dan temin ediyoruz.

“Biz bu yönden farklıyız” dediğiniz özellikleriniz nedir?

Sektördeki diğer firmalar ağırlıklı olarak ev ve işyeri uygulamaları yaparken, biz ağırlıklı olarak endüstriyel ve sağlık sektörüne yönelik hizmet veriyoruz. Ameliyathane, alışveriş merkezleri gibi yerlerin havalandırmalarını yapıyoruz. Mesela bu hususta daha önce Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kızılay Hastanesi gibi yerlerle çalıştık.

Bundan sonraki hedefiniz ne?

Enerji sektöründe imalat yapmak…

Sektörünüzle ilgili fuarları takip ediyor musunuz? Konya’da yapılan fuarlar yeterli mi?

Fuarları yakından takip ediyor, katılım sağlıyoruz. Konya’daki fuarların yeterli olmadığını düşünüyorum.

Üye olduğunuz sivil toplum kuruluşları var mı?

ASKON’a üyeyim, aynı zamanda yönetimdeyim.

ASKON size ne kattı?

En başta çevrem genişledi. Diğer sektörlerle tanışarak bilgi birikimimi artırdım. Verilen eğitimlerin çok faydasını gördüm. Yurt içi ve yurt dışı geziler sayesinde iş anlamında önemli bağlantılar kurarak yeni dostluklar edindim.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.