Enflasyon rakamlarının yankıları

Enflasyon rakamlarının yankıları
KSO Başkanı Zeytinoğlu:- "Döviz kurlarındaki artış, maliyetleri ve enflasyonu tetikledi. Dövizdeki bu artış, geçen ay enflasyona yansımamıştı, bu ay yansımasını gördük"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, enflasyon rakamlarına ilişkin, "Döviz kurlarındaki artış, maliyetleri ve enflasyonu tetikledi. Dövizdeki bu artış, geçen ay enflasyona yansımamıştı, bu ay yansımasını gördük." değerlendirmesinde bulundu.

Zeytinoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) geçen yılın aralık ayında aylık bazda yüzde 1,64, yıllık olarak da yüzde 8,53 artış gösterdiğini hatırlattı.

Enflasyon rakamlarının kendileri için sürpriz olduğunu bildiren Zeytinoğlu, "Döviz kurlarındaki artış, maliyetleri ve enflasyonu tetikledi. Dövizdeki bu artış, geçen ay enflasyona yansımamıştı, bu ay yansımasını gördük." ifadesini kullandı.

Zeytinoğlu, üretici fiyatlarının ise geçen yıla göre yüzde 9,94 artarak, bu yılın en yüksek düzeyine ulaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sektörlere göre üretici fiyat endeksine baktığımızda geçen yılın aynı dönemine göre elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü dışında tüm sektörlerde artış olduğunu görüyoruz. Ana sanayi gruplarında ise yıllık en fazla artışın yüzde 13,83 ile ara mallarında, aylık en fazla artışın yüzde 5,1 ile enerji mallarında gerçekleştiğini görüyoruz. Üretim maliyetleri açısından sanayiciler için üretici fiyatlarındaki enflasyonu çok önemsiyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.