Enflasyon sonrası altın ve dolarda son durum

Enflasyon sonrası altın ve dolarda son durum
Temmuz ayı enflasyon rakamları dün açıklandı. Enflasyonda Kasım 2022'den beri süren düşüş serisi sona erdi. Temmuz ayında enflasyon yıllık yüzde 47'yi aşarak son 8 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Ancak bu rakamlar altın fiyatlarını değiştirmedi.

Altının gram fiyatı, 1730 lira, çeyrek altın 2 bin 763 lira, cumhuriyet altını 11 bin 369 liradan satılıyor. Bankalararası piyasada dolar/TL 26,98, euro/TL 29,57 seviyesinde işlem görüyor.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1933 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altının gram fiyatı, 1730 lira, çeyrek altın 2 bin 763 lira, cumhuriyet altını 11 bin 369 liradan satılıyor.

SON DURUM

Dolar, haftanın son işlem gününde yüksek seyrini koruyor. Bankalararası piyasada dolar/TL 26,98, euro/TL 29,57 seviyesinde işlem görüyor.

İstanbul'da bugün ekonomi alanında önemli bir toplantı var. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, JP Morgan'ın organize ettiği toplantıda yatırımcılarla bir araya gelecek. Toplantıya, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan da katılacak. Merkez bankalarının para politikalarına ilişkin soru işaretlerinin devam etmesi, açıklanan makroekonomik verilerden ve şirketlerin finansal sonuçlarından gelen karışık sinyaller varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.