Enflasyona karşı yatırımcıya yüzde 90'a yakın getiri sağladı

Enflasyona karşı yatırımcıya yüzde 90'a yakın getiri sağladı
Altın fiyatları yükseldi, enflasyondan korunmak isteyen vatandaşlar altın yatırımına yöneldi.

Altın fiyatları yükseldi, enflasyondan korunmak isteyen vatandaşlar yönlerini altın yatırımına çevirdi. Gram altın fiyatı geçtiğimiz zaman Ocak ayından bu yana yaklaşık yüzde 90 oranında yükseliş gösterdi.

Altın fiyatları yükselişini devam ettirerek yatırımcısının ilgisini çekmeyi sürdürüyor. 2023'ün Ocak ayında bin 100 lira ortalarında fiyatlanan gram altın bugün Kapalıçarşı'da 2 bin 50 liradan satılıyor. Son 1 yılda yaklaşık neredeyse yüzde 90 getirisi olan altın güvenli liman olarak da ilgi çekiyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 3 bin 372 liradan, yarım altın 6 bin 735 liradan, tam altın 13 bin 426 liradan alıcı buluyor.

20240110aw116984-0.jpg

ENFLASYONDAN KORUNMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR ALTIN YATIRIMINA YÖNELDİ

Altın tutarlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kapalıçarşı'dan kuyumcu Anıl Şengül, "Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 50 lira seviyelerinde alıcı buluyor. Geçen yıla göre altın yüzde 90 civarında artış gösterdi. Enflasyondan korunmak isteyen yatırımcıların altına yöneldiğini gördük. Sarrafiye grubu altınlara oldukça talep var, yatırım maksatlı alındığı için işlemesiz altınlar tercih ediliyor" dedi.

Altının yükseliş sebeplerinden de bahseden Şengül, "Tüm dünyada enflasyon problemi var. İsrail'in Filistin'e saldırıları var. Geçen yılda Rusya - Ukrayna savaşı altına yükseliş olarak etki ediyordu. Küresel problemler sebebiyle altın fiyatları yükseliyor. Altın bu vakitlerde güvenli liman olarak dikkat çekiyor" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.