Engel Tanımayan Çocuklar Filistin İçin Sahnede

Engel Tanımayan Çocuklar Filistin İçin Sahnede
Yön Sanat Atölyesi bünyesinde tiyatro eğitimi alan engelli ve suça sürüklenen çocuklar, "Dava Filistin" oyunuyla sahneye çıkmaya hazırlanıyor- Oyunun yönetmeni Erdem Öksüz: - "Biz sahnede engelimizi anlatan bir grup değiliz. Engelli bir ekibiz ama 'Biz de

ANKARA (AA) - YASEMİN KALYONCUOĞLU - Yön Sanat Atölyesi bünyesinde tiyatro eğitimi alan engelli ve suça sürüklenen çocuklar, "Dava Filistin" oyunuyla sahneye çıkacak.

Kurulduğu 2010'dan bugüne bağış toplamadan, sahnede engellerini anlatmadan farkındalık yaratmayı hedefleyen sanat atölyesi, 49 ilde 5 farklı oyunla 319 gösterim yaparak 75 bin kişiye ulaştı.

"Dumlupınar" filminin senaristi Seda Demirtaş'ın kaleme aldığı, yönetmenliğini atölyenin kurucusu ve genel sanat yönetmeni Erdem Öksüz'ün yaptığı "Dava Filistin" oyunu ise Ankara'da yarın saat 19.30'da MEB Şura Salonu'nda ilk kez sahnelenecek.

Mustafa Türker, Nazım İriç ve Aytaç Işık'ın rol alacağı oyunun müzik direktörlüğünü Turan Yılmaz üstleniyor.

Yönetmen Öksüz, AA muhabirine, oyunda rol olan 3 oyuncunun zihinsel engelli olduğunu ve eskiden madde kuryeliği yaptığını söyledi.

Oyunda Filistin'deki vahşeti anlatmak istediklerini belirten Öksüz, "Biz sahnede engelimizi anlatan bir grup değiliz. Engelli bir ekibiz ama 'Biz de yapabiliyoruz bu işi' demek istiyoruz. Dünyada ilk kez dezavantajlı bir grup Filistin davasını anlatmak için yola çıkıyor." dedi.

Gelecek aylarda oyunu Filistin'de sahnelemek istediklerini ifade eden Öksüz, bu konuda Filistin'in Ankara Büyükelçiliği ile görüşme yaptıklarını bildirdi.

- Akademik çalışmalara konu oldular

Öksüz, tiyatro sayesinde engelli çocukların hayatlarının değiştiğini vurguladı.

Geçen sene Hacettepe Üniversitesi Ergoterapi Bölümü ile çalıştıklarını anlatan Öksüz, atölye faaliyetlerinin akademik çalışmalara konu olduğunu söyledi.

Bilimsel araştırmaların, engellilerin tiyatroyla terapi olabileceği sonucunu ortaya çıkardığını kaydeden Öksüz, "Çocuklarımızın tiyatroyla aşama kaydettiğini görmek mutluluk verici." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.