Engellerini Birlikte Aşacaklar

Engellerini Birlikte Aşacaklar
Düzce'de üye oldukları Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği yöneticilerince tanıştırılan zihinsel engelli çift, organizasyonu dernek tarafından hazırlanan düğünle dünyaevine girdi

 Düzce'de üye oldukları Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği yöneticilerince tanıştırılan zihinsel engelli Murat Üstünel  ve Derya Kabak çifti, bütün organizasyonun dernek tarafından hazırlandığı törenle evlendi. 

Kentte yaşayan yüzde 50 zihinsel engelli Murat Üstünel (44) ile kendisi gibi zihinsel engeli olan Derya Kabak (34), üye oldukları Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği yöneticilerinin aracılığıyla tanıştı.

Çift, bir süre sonra evlenmek istediklerini dernek yöneticilerine iletti. Maddi durumları iyi olmayan çifte, dernek gönüllülerinin bağışlarıyla hazırlanan sürpriz düğün töreni organize edildi. 

Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen merasimde dernek üyesi engellilerin katılımı ile gerçekleştirilen düğünde çift dünyaevine girdi.

Derneğin yardım gönüllülerinden Dilek Şen, AA muhabirine, çiftin evlenmek istediğini bildikleri için önce birbirleriyle tanıştırdıklarını, daha sonra da Engelliler Haftası içerisinde bütün organizasyonu sağlayarak düğünlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şen, "Gelinlik, damatlık, düğün salonunundan tutun evlilik yüzüklerine kadar her şey bağışçılarımız tarafından alındı. Bu iki engelli kardeşimizin mutlu olmasını görmek bizi de çok mutlu etti. Allah bir yastıkta yaşlanmak nasip etsin" dedi.

- " Çok mutluyuz"

Damat Üstünel de dernek yöneticileri tarafından tanıştırıldıklarını vurgulayarak, "Arkadaşlığımız bir süre devam etmesinin ardından artık düğün yapma kararı alacaktık. Fakat dernek üyelerimiz bizden önce davrandı ve her ihtiyacımızı karşıladı. Çok mutluyuz ve duyguluyuz. Mutluluktan neredeyse ağlayacak durumdayım. Vesile olanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

Düğün törenine katılan Düzce Valisi Ali Fidan da, çiftin bu mutlu gününde yanında olmak istediklerini, Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği yöneticilerini takdir ettiklerini belirtti.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir ve İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz de katıldı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.