"Engelli başkan" iki takımda başarılara imza atıyor

"Engelli başkan" iki takımda başarılara imza atıyor
- Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor'un başkanlığını ve antrenörlüğünü yapan bedensel engelli Serdar Yıldırım, aynı zamanda Ampute Futbol 1. Lig ekiplerinden Eyyübiye Belediyespor'un da başkanlığını


ŞANLIURFA (AA) - MÜSLÜM ETGÜ - Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor'un başkanlığını ve antrenörlüğünü yapan bedensel engelli Serdar Yıldırım, aynı zamanda Ampute Futbol 1. Lig ekiplerinden Eyyübiye Belediyespor'un da başkanlığını sürdürerek azmiyle engellilere örnek oluyor.

Şanlıurfa'da bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışan Serdar Yıldırım (45), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 16 yıl önce engellileri bir araya getirerek dernek kurduklarını söyledi.

O dönemde kentte engelli salon sporlarıyla ilgilenen kimse bulunmadığını anlatan Yıldırım, "2001 yılında 5 arkadaşımla konuştuk ve tekerlekli sandalye takımı kurmaya karar verdik. 2003 yılında resmen 2. Lig'de mücadele etmeye başladık. Geçtiğimiz yıllarda Süper Lig'de de mücadele ettik ancak tekrar düştük. Bu sene bitime 5 hafta kala Süper Lig'e çıkmayı garantiledik. Böylelikle taraftarlarımıza Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük takımları Şanlıurfa'da izleme şansı sağlamış olduk." diye konuştu.

Kentteki bütün engelliler adına bu işe gönül verdiğini dile getiren Yıldırım, "Kulübümüzde yaklaşık 100 lisanslı oyuncu olmak üzere 40 faal oyuncumuz mevcut. Geri planda kalan engelliler bu sayede mutlu olup öz güvenlerini kazanıyorlar. Bu insanların mutluluğu için uğraşıyoruz. Onlar mutlu olunca ben de mutlu oluyorum." dedi.


- "Hepsi evladım gibi"


Bu etkinlikleri sadece engelliler adına düşünmediklerini, aynı zamanda Şanlıurfa'nın tanıtımını da yaptıklarını dile getiren Serdar Yıldırım, engelli sporuyla ilgilenmenin maliyetli ve zor bir iş olduğunu, ancak işini severek yaptığı için tüm zorluklara katlandığını belirtti.

Takımlara isimlerini veren Şanlurfa Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi'nin destekleriyle ayakta durmaya çalıştıklarını aktaran Yıldırım, basketbol takımında oynayan 14 oyuncudan 13'ünün altyapıdan gelmesinin avantajları olduğunu söyledi.

Takımımın neredeyse tamamının Şanlıurfalı gençlerden oluşmasının işlerini kolaylaştırdığını belirten Yıldırım, "Yıllardır ayakta durmamızın en önemli nedeni altyapıdan yetişen oyuncularımızın takıma sağladığı katkıdır. Hepsi evladım gibi. Onlarla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.


- "Mücadeleden kaçmadım"


Basketbol takımını kurduktan sonra 5 yıl hem başkanlık hem de oyunculuk yaptığını dile getiren Yıldırım, 5. yılın ardından takımı 1. Lig'e çıkarınca oyunculuk kariyerini sonlandırarak sadece başkanlık yapmaya devam ettiğini aktardı.

Yaklaşık bir yılın ardından basketbol takımdaki başkanlık görevine bir süre ara verdiğini anlatan Serdar Yıldırım, şunları kaydetti:

"Beş yıla yakın bir aranın ardından tekrar takıma başkan ve antrenör olarak geri döndüm. Birçok kimse bir tek takımı idare etmekte zorlanırken biz iki takımı idare etmeye çalışıyoruz. Hayata küsmüş çok sayıda engelli kardeşimizi yeniden hayata bağladık. Başarıyı şampiyonlukla kıyaslamıyorum. Bana göre en büyük başarı; hayata küsmüş veya arka planda kalmış 40 engelli arkadaşımızı sporun içine katmaktır. Bu bizim için en büyük şampiyonluktur. İnşallah iki takımımızı da seneye Süper Lig'de göreceğiz. Sandalyeye bağımlı bir engelli olarak hiçbir zaman bu mücadeleden kaçmadım. İki takımı idare etmek çok zor. Özellikle deplasman maçlarının organizasyonlarını ben yapıyorum. Çoğu zaman kendi aileme bile zaman ayıramıyorum. Çok zor bir iş ama severek yapıyorum."


- Ampute futbol takımı da Süper Lig için mücadele ediyor


Yaklaşık 2 yıl önce ampute futbol takımını da kurmaya karar verdiğini kaydeden Yıldırım, başkanı olduğu kulübün 2 yıl içinde büyük aşamalar kaydederek şampiyonluğu kovalayan bir ekip haline geldiğini belirtti.

Taraftardan yeterli desteği alamadıklarını söyleyen Yıldırım, "Takıma dost ve yakınlarımız dışında pek destek verilmiyor. İki takımımız şampiyonluk mücadelesi vermesine rağmen maalesef salonumuz ve tribünler boş kalıyor. Gönlümüzden geçen gelecek yıl Süper Lig'de taraftarımızın salon ve tribünü doldurmalarıdır ve öyle olacağına da inanıyorum." şeklinde görüşlerini dile getirdi.


- "Birçok engellinin hayatını değiştirdi"


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor Takımı'nın kaptanı Mehmet Çetingöz ise spora başlamasına vesile olan Yıldırım'ın Şanlıurfa'da "engellilerin babası" olarak anıldığını ifade etti.

Yıldırım'ın birçok engellinin hayatını değiştirdiğini vurgulayan Çetingöz, şöyle konuştu:

"Başkanımız Yıldırım, birçok engellinin yeteneğini keşfeden kişidir. İyi ki kendisiyle tanışmışım. Onunla birlikte Süper Lig'de mücadele etmek nasip oldu çok şükür. Böyle insanlar olmasaydı belki de birçok engelli arkadaşım evinden çıkmayacaktı. Sahada başkanımız ve hocamız, saha dışında ise ağabeyimiz gibidir. İki engelli takımı tek başına idare etmek çok zor. Bu nedenle insanlardan kendisine yardımcı olmalarını istiyoruz."

"Engelli başkan" iki takımda başarılara imza atıyor

"Engelli başkan" iki takımda başarılara imza atıyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.