Engelli çocuklar yemek yaparak hayata tutunuyor

Engelli çocuklar yemek yaparak hayata tutunuyor
Afyonkarahisar'da Ağır Düzey Zihinsel Engelliler Derneği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan el sanatları ve kişisel gelişim kursu, evlere kapanan engellilere umut ışığı oldu- Kursta eğitmenlerin gözetiminde yemek yaparak becerilerini geliştiren, b

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da açılan el sanatları ve kişisel gelişim kursuna katılan ağır düzey zihinsel engelliler, yemek yaparak hayata tutunuyor.

Ağır Düzey Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Hatice Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliğiyle ağır düzey zihinsel engelli öğrencilere yönelik açtıkları el sanatları ve kişisel gelişim kursunun evlere kapanan engellilere umut ışığı olduğunu söyledi.

Merkezde 23 yaşın üzerindeki engellilere kurs verildiğini belirten Özkan, "Burada engelli çocuklarımıza takı, ev aksesuarları ve yemek kursları veriliyor" dedi.

- "Kursa gelmek için can atıyorlar"

Özkan, engelli öğrencilerin hayata tutunmasında eğitim faaliyetlerinin önemine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kursa katılanlardaki olumlu değişim hepimizin dikkatini çekiyor. Çocuklarımız kursa büyük bir hevesle geliyor. Buradaki etkinlikler onları çok mutlu ediyor. Kursa gelmek için can atıyorlar. Öğretmenlerimizin yaklaşımları çocuklarımızı hayata sıkı sıkıya sarılmaları bakımından motive ediyor. Ağır düzeyde engelli çocuğu olan anneler 'benim çocuğum yapamaz' demesin. Onların mutlu olması için açılan bunun gibi kurslara çocuklarını göndersin. Daha önce bu şekilde düşünen aileler oldu. Sonrasında buradan mutluluktan ağlayarak gittiler. Biz bunları yaşadık."

- "Öz güven kazanıyorlar"

Engelli öğrencilerin kursta mutfak araç gereçlerini kullanarak, yemekler yaptığını aktaran Özkan, "Burada pasta, makarna, çorba yapıp yiyorlar. Çocuklarımız bu faaliyetlerin her aşamasına katılarak, bir şeyler öğreniyor. Bu sayede öz güven kazanıyorlar. Kursta yaptıklarını ailelerine anlatıyorlar. Çocuklarımızın sürekli kendilerini geliştirmeleri hepimizi şaşırtıyor" ifadelerini kullandı.

Kurs eğitmeni Zeynep Akdede ise engellilerin televizyondaki yemek programlarına ilgilerini fark edince bu konuda çalışma yapmaya karar verdiklerini vurgulayarak, "İlk denememizde kurabiye yaptık ve başarılı olduk. Ardından pasta denememiz de başarılıydı. Daha sonra başka kurabiyeler, poğaçalar yaptık. Gayet başarılıyız. Çalışmalarımıza aileler de büyük destek verdi. Onların da desteği ile farklı faaliyetler yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.