Engelli genç hayalini gerçekleştirdi

Engelli genç hayalini gerçekleştirdi
Balıkesir'de yaşayan 14 yaşındaki genç hayalini gerçekleştirdi. İlk kez denize giren Hilmi Nuri Güleç, denize girmenin keyfini çıkardı.

Balıkesir'in Edremit Belediyesi, İvrindi ilçesinde yaşayan ve bugüne kadar denize giremeyen 14 yaşındaki kas hastası Hilmi Nuri Güleç'in hayallerini gerçekleştirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı'nın eşlik ettiği Güleç, tekerlekli sandalyesi ile ilk kez denize girip unutamayacağı bir gün yaşadı.

Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Haydar Mahallesi'nde yaşayan ve bugüne kadar hiç denize girmeyen 14 yaşındaki Hilmi Nuri Güleç'in hayallerini, Edremit Belediyesi gerçekleştirdi. Kas hastası olan Güleç'e Havran Yardım Eli Grubu tarafından tekerlekli sandalye temin edilirken; Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Güleç'i Edremit'in Altınkum sahilinde ilk kez denizle buluşturdu.

Edremit Belediyesi'nin özel engelli aracı ile İvrindi ilçesine bağlı Haydar Mahallesi'ndeki evinden alınan Hilmi Nuri Güleç; anne ve babası ile Altınkum Mahallesi sahilindeki engelli vatandaşların kullanımına uygun rampadan denize girdi. İlk kez denize girmenin mutluluğunu yaşayan Güleç keyifli ve mutlu bir gün geçirdi.

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, 14 yaşındaki kas hastası Hilmi Nuri Güleç'in Havran Yardım Eli Grubu aracılığı ile hiç denize girmediğini ve böyle bir arzusunun olduğunu öğrendiklerini belirterek; Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın talimatıyla ailesi ile iletişime geçip, davet ettiklerini ifade etti.

İnanılmaz bir duyguydu

Başkan Yardımcısı Canlı, "Belediyemiz Halkla İlişkiler Birimi olarak, Hilmi kardeşimizin denize girme hayaline ortak olduk. Vatandaşlarımızın alkışları içinde Hilmi kardeşimiz denize girdi. İnanılmaz bir duyguydu. Biz yerel yönetimler olarak, engelli vatandaşlarımızla ilgili trafik kuralları olsun, yaya geçitleri olsun; sosyal donatı alanlarının yaşamın her alanında engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalara da ortak oluyoruz. Hatta önümüzdeki dönemde; Dünya Engelliler Günü'nde de büyük bir etkinlik hazırlığı içerisindeyiz. Onlara sosyal donatılarda her türlü yardımcı olmaya özen gösteriyor belediyemiz. Bize yardımcı olan hem Belediye personellerimiz, hem de cankurtaran ekipleri olsun Hilmi kardeşimizin denize girmesine de yardımcı oldular. Ve gördüğümüz üzere birçok engelli vatandaşımız da bu alanları kullanarak gün içinde denize girebiliyorlar. Kuzey Ege'nin incisi Edremit'te her türlü denize girmenin kolaylığı, turizmin daha ileriye gitmesi için çalışmalarımız son sürat sürüyor" dedi.

Engelli genç hayalini gerçekleştirdi

Engelli genç hayalini gerçekleştirdi

Engelli genç hayalini gerçekleştirdi

Engelli genç hayalini gerçekleştirdi

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.