Engelli öğrenciler özel eğitim şenliğinde buluştu

Engelli öğrenciler özel eğitim şenliğinde buluştu
Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen "Özel Eğitim Şenliği"ne katılan engelli öğrenciler aileleriyle eğlendi

ANKARA - (AA) Engelliler Haftası nedeniyle Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile özel eğitim kurumlarının birlikte hazırladığı "Özel Eğitim Şenliği" engelli öğrencileri bir araya getirdi.

Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe aileleriyle katılan çok sayıda öğrenci, müzik dinletisi ve sahne oyunlarıyla doyasıya eğlendi. Öğrencilerin hazırladıkları el işi çalışmalarının sergilendiği programda, ayrıca farklı kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, her işi temelinde sevginin yer alması gerektiğini ifade ederek, birlik ve kardeşliğin pekişmesi için bunun şart olduğunu vurguladı.

Akgül, "Engelli kardeşlerimize yönelik hizmetleri hiçbir zaman lütuf olarak sunmadık. Bunlar engelli kardeşlerimizin temel haklarının teslimidir. Yaşamın bize sunmuş olduğu bütünü imkanları çocuklarımıza sunmalıyız. Çünkü onlar, her şeyin en güzelini fazlasıyla hak ediyorlar." dedi.

Mamak İlçe Kaymakamı Ali Mantı ise ailelerin ve öğretmenlerin büyük bir özveriyle çocukları yetiştirdiklerini belirterek, "En büyük hazinemiz olan çocuklarımızdaki güzellikleri ortaya çıkaran öğretmen ve velilerimiz büyük bir fedakarlık örneği gösteriyorlar." ifadesini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de hangi şartlarda olursa olsun çocukların yetişkinlerden daha fazla masun olduğunu dile getirerek, "Çünkü onların dünyasında merhametsizliğe yer yok, sevgi ve merhamet vardır. Çocuklar yeryüzünü çiçek bahçesine çeviriyorlar. Bizlere düşen o bahçenin solmasını engellemektir." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.