Engelli parklarındaki usulsüzlüğe ceza

Engelli parklarındaki usulsüzlüğe ceza
Büyükşehir Belediyesi UKOME kararı çerçevesinde AVM ve hastane gibi toplu kullanım alanlarında engelliler için ayrılmış otopark sahalarına araçlarını park eden uyanıklara ceza geliyor.

Büyükşehir Belediyesi UKOME kararı çerçevesinde AVM ve hastane gibi toplu kullanım alanlarında engelliler için ayrılmış otopark sahalarına araçlarını park eden uyanıklara ceza geliyor. Engelli vatandaşlarımızın AVM ve hastaneye kolay erişimlerini sağlamak amacıyla giriş kapılarına yakın açık ve kapalı otoparklarda oluşturulan engelli otoparklarının usulsüz kullanımı en önemli toplumsal sorunlardan birisi olmuştu. Bu noktada yeni düzenleme için düğmeye basıldı. UKOME kararı gereğince; ilimizde faaliyet gösteren AVM ve hastanelerde engelliler için ayrılmış otoparklara engelli araçları dışında araç park edilmesinin önlenebilmesi amacıyla etkin denetim şartı getirildi. Bu kapsamda engelliler için ayrılmış parkları gece gündüz kayıt altına alacak kamera şartı getirildi. Sistemin 15 Ağustos tarihine kadar yapılması zorunluluğu var. Usulsüz parklanma tespiti halinde kayıtlar Emniyet’e iletilecek ve sorumsuz kişilere cezai müeyyide uygulanacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum