Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürü Yılmaz:- "Engellilik sadece kişinin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Bundan dolayıdır ki, Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil, BM'ye üye ülkelerde değerlendirilmekte v

TEKİRDAĞ (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürü Hasan Yılmaz, engelliliğin sadece kişinin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu belirtti.

Engelliler Haftası dolayısıyla valilik önünde düzenlenen tören, Hasan Yılmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Etkinlikte, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'na (ZİÇEV) bağlı Tekirdağ Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabi̇li̇tasyon Merkezi'nde eğitim alan zihinsel engelli gençlerden oluşan ekip tarafından halk dansları sergilendi.

Gösterilerin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürü Hasan Yılmaz, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, engelli vatandaşlar ve ailelerinin katılımıyla Tuğlalı Park'a "Sevgi Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat, parkta, Türkiye Sakatlar Derneğinin engelli vatandaşlara maddi destek olması amacıyla düzenlenen kermesin açılışını yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürü Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, 10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olarak kutlanmasının, engelli vatandaşların sadece bir gün veya bir hafta hatırlanması anlamına gelmeyeceğini, bunun engelli vatandaşlara yapılabilecek en büyük haksızlık olduğunu söyledi.

Engelliler Haftası'nın engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi, onların hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşama hakkı elde edebilmeleri, toplum, devlet ve hükümet yetkilileri nezdinde seslerini duyurmaları ve farkındalık yaratılması açısından önemine işaret eden Yılmaz, "Engellilik sadece kişinin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Bundan dolayıdır ki, Engelliler Haftası, yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletler'e (BM) üye ülkelerde değerlendirilmekte ve engellilerin sorunlarına çözüm aranmaktadır." diye konuştu.

Türkiye'de nüfusun önemli bir çoğunluğunu oluşturan engelli vatandaşların, çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmalarının devletin en önemli hedeflerinden biri olduğunu aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Devletimiz, sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına haiz hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır. Son yıllarda engelli vatandaşlarımıza yönelik çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan bakım ve rehabilitasyon, evde bakım, danışmanlık ve destek hizmetleri ilimizde de yoğun şekilde yürütülmektedir. Bu kapsamda il müdürlüğümüz kendi öz bakımını yapamayan 5 bin 300 engelli vatandaşımıza 55 milyon lira ödeme yapmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve il müdürlüğümüz olarak, kardeşlerimizin her türlü eksiğinin karşılanması için de onların eleştiri, görüş ve desteklerini beklemekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimin yaşamları boyunca üreten, sosyal, bağımsız, özgür ve mutlu bir hayat sürmelerini diliyor, Engelliler Haftası'nı tebrik ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.