Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
Pursaklar Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" etkinliği düzenledi

ANKARA (AA)- Pursaklar Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" sloganıyla etkinlik düzenledi.

Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, engelli bireyler için hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. Belediye olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Çetin, bundan sonra da engelliler için daha yaşanabilir şehirler, caddeler, sokaklar inşa etme gayretinde olacaklarını ifade etti.

Çetin, insanlar arasında hiçbir ayrım gözetmediklerini belirterek, "Pursaklar'da engelli kardeşlerimizle hiçbir zorluk yaşatmadık. Engelleri ortadan kaldırıp mütebessim insanların yaşadığı bir tebessüm şehri inşa ettik." diye konuştu.

Engelli bireylerin eğitimine özel önem verdiklerine vurgu yapan Çetin, "eğitime destek aracı" ile ücretsiz servis imkanı sağladıklarını söyledi. Çetin, anaokulu seviyesinde hizmet veren Türkiye'nin ilk "Down Sendromu Nezaket Eğitim Merkezi"ni açtıklarını belirterek, bu merkezin tüm yerel yönetimlere örnek olacağını kaydetti.

Protokol konuşmalarının ardından Altındağ Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan mehter takımı, koro eşliğinde marşlar çaldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.