Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
Tokat'ta Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkilikte, aralarında down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli çocukların da bulunduğu öğrenciler, 400 kuş yuvasını boyadı

TOKAT (AA) - Tokat'ta Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, aralarında down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli çocukların da yer aldığı öğrenciler, 400 kuş yuvasını boyadı.

Tarihi Sulu Sokak'ta düzenlenen programda konuşan Vali Cevdet Can, ecdanın merhamet anlayışının ön planda olduğunu söyledi. Bu anlayışı tüm tarihi eserlerde gördüklerini anlatan Can, "Atalarımız, insanları değil doğayı ve hayvanları korumak için vakıflar kurmuşlar. Camilerde kuş sarayları kurmuşlar. Biz de bugün ecdadımızın o güzel geleneğini evlatlarımızla beraber gerçekleştireceğiz." dedi.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise "Bir haftaya bu etkinlikler sığmaz. Engellilerimize yönelik çalışmalar, son yıllarda yapıldı. Bugün burada engelli kardeşlerimizle doğaya bir katkı, canlılarımıza sahip çıkma anlamında da bir çalışma yapıyoruz. Tokat'ta yapılan 400 kuş evini şehrimizin okullarına, duraklarına, ağaçlarına koymak suretiyle asacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Can ve Eroğlu, öğrencilerle boyadıkları kuş evini ağaca astı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.