Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
Eskişehir'de bir grup vatandaş, görme engellilerin yaşadığı sıkıntıları anlamak için gözleri kapalı yürümeye çalıştı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bir grup vatandaş, "Engelliler Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte, görme engellilerin yaşadığı sıkıntıları anlamak için gözlerini bantla kapattı.

Görme Engelliler Dayanışma Derneği üyeleri, giydikleri "Bu dünyada biz de varız" tişörtleriyle dernek binası önünden Hamamyolu Caddesi'ne kadar yürüdü.

Dernek yöneticileri, Hamamyolu Caddesi'nde, çevredekilerden, görme engellileri anlamaları için kısa süreliğine gözlerini kapatmalarını istedi. Bunun üzerine bir grup vatandaş, kısa süreliğine gözlerini bantla kapatarak yürümeye çalıştı.

Dernek Başkanı Mümtaz Doğan, gazetecilere yaptığı açılamada, vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini söyleyerek, "Desteklerini bizden esirgemesinler. Bugün burada yoldan geçen vatandaşların gözlerini kapattık. Görme engellilerin ne hissettiğini anladılar." diye konuştu.

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Esra Gün, görmeden yürümenin çok zor olduğunu belirtti.

Engellileri çok iyi anlamak gerektiğini kaydeden Gün, "Kısa süreliğine de olsa görmemek gerçekten çok kötüymüş. Ancak engellileri yılda sadece 1 gün değil her zaman anlamalıyız." dedi.

Eray Duman ise gözleri kapalı yürümenin çok zor olduğunu ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.