Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
Tekirdağ'da ZİÇEV'in "Bizim Gözümüzle Görmek İstermisiniz" fotoğraf sergisi açıldı- ZİÇEV Tekirdağ Şube Başkanı Güneş:- "Ben tek kelimeyle şunu söylemek istiyorum, bazen soruyorum etrafıma, bizim o çocuklardan daha doğrusu o çocukların bizden ne farkı var

TEKİRDAĞ (AA) - Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şube Başkanı Rukiye Güneş, zihinsel engelli çocukların normal insanlardan çok daha saf ve temiz duygulara sahip olduğunu belirtti.

ZİÇEV Tekirdağ Şubesi tarafından, Süleymanpaşa ilçesinde, zihinsel engelli gençlerin çektikleri fotoğraflardan oluşan "Bizim Gözümüzle Görmek İster misiniz" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Tekira AVM'nin birinci katında düzenlenen sergi, Trakya Kalkınma Ajansı'nın (TRAKYAKA) maddi destekleri ile Süleymanpaşa Belediyesi Halk Eğitim Merkezi'nin fotoğrafçılık eğitimi desteklerini alan engelli gençlerin, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Eskişehir, Bursa, Nevşehir ve Karabük'e yapılan gezilerde çektikleri fotoğraflardan oluşuyor.

ZİÇEV Tekirdağ Şube Başkanı Rukiye Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ZİÇEV fotoğraf atölyesi projesini uygulamayı çok istediğini, her zaman engelli çocukların gözünden nasıl fotoğraflar çekilir diye düşündüğünü belirtti.

TRAKYAKA'ya proje yazarak işe başladıklarını anlatan Güneş, "Böyle bir projeyi Trakya Kalkınma Ajansı'na yazmaya karar verdik. 2015'te biz bu projeyi yazdık teslim ettik. Bir proje yazmak çok kolay değil ancak kabul edildikten sonra yürütmesi çok daha zor. Fakat engelli çocuklar işin içinde olduğu zaman, onların saf ve temizliği ile o proje de su gibi yürüyor" diye konuştu

Proje kapsamında, birçok ile turistik geziler düzenlediklerini aktaran Güneş, "Çocukları proje kapsamında öncelikle ilimizde, Kirklareli'nde, Edirne'de, daha sonra Eskişehir, Safranbolu, Bursa, Ürgüp'te gezdirerek onların gözünden çok çeşitli fotoğraflar elde ettik ve benim ve sizin dahi çekemeyeceğiniz fotoğrafları çocuklarımız çok güzel çektiler." dedi.

Gezilerin güzel geçtiğini, geziye katılan engelli gençlerin çok eğlenerek, belki de hiç gidemeyecekleri yerlere gittiklerini ve gezi boyunca hiçbir sorun yaşamadıklarını ifade eden Güneş, şunları kaydetti:

"Ben tek kelimeyle şunu söylemek istiyorum, bazen soruyorum etrafıma, bizim o çocuklardan daha doğrusu o çocukların bizden ne farkı var diye. Engelli çocukların çok büyük bir farkı var bizlerden, hiçbirimiz onlar kadar saf ve temiz olamıyoruz maalesef. O saf ve temiz duygularıyla çok güzel eserler ortaya çıkardılar ve benim en büyük gurur kaynağım onlar. İyi ki onlar var ve ben iyi ki onlarla beraberim."

Serginin açılışına, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, engelliler ve aileleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi 13 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.